Kadın Baharı Bastırılamaz, Selma Irmak’ın Yanındayız!

Hakkari Milletvekilimiz Selma Irmak’a bugün Diyarbakır’da görülen duruşmada verilen 10 yıl 8 aylık “ceza”yı tanımıyoruz. Efendisinin talimatıyla çalışan ‘yargı’, kadınların iradesine saldırdıkça yalnızca biz kadınların mücadelesinin haklılığı ispatlanmaktadır. Özgürlük iddiamızdan ve demokratik siyaset ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. dönem Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak, 25. ve 26. dönem partimiz HDP’nin Hakkari milletvekili Selma Irmak, Kürt halkının özgürlük talebine karşı 90’lı yıllarda 10 yıla yakın süre, yine 2009-2014 yılları arasında yaklaşık 5 yıl cezaevinde rehin tutulmuştur. DTP’de eş genel başkan yardımcılığı ve 2014-2016 yılları arasında DTK eşbaşkanlığı görevi yapan Irmak, son olarak 4 Kasım 2016’da AKP-Saray sivil darbesi ile gözaltına alınıp tutuklanmış ve 1 yıldır siyasi rehin olarak cezaevinde tutulmaktadır.

Irmak’ın cezaevlerine, baskı ve zorbalıklara karşı ısrarlı ve direngen mücadelesi, biz direnen kadınlara ilham ve güç vermeye devam ediyor. Irmak’ın “Biz cezaevinde ve her yerde direnmeye devam edeceğiz” sözleri bugün kadınların umudu olarak karşılık buluyor. Irmak’ın “Yıllardır kadın özgürlük mücadelesi yürüten biz kadınlar, ‘kadın kadının dostudur’ düsturuyla hareket ediyoruz.” sözleri kadın dayanışması ve kadın yoldaşlığının gücünü gösteriyor.

Ne yaşamını kadın özgürlük mücadelesi, halkların ve inançların birlikte ve eşit yaşam iradesine adamış olan Selma Irmak ne de siyaseti dönüştürme ve demokratikleştirme iddiasındaki biz HDP’li kadınlar bu baskılara biat edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Selma Irmak’ın ve tüm siyasi kadın tutsakların yanında olmaya, rehin tutuldukları duvarların ötesine zılgıtımızı, neşemizi, direncimizi ve mücadelemizi ulaştırmaya devam edeceğiz.

Demokrasinin ön koşulu olan güçler ayrılığı ve güçler dengesi ilkelerinin katledildiği, yasama ve yargının tek adam güdümündeki yürütmenin boyunduruğuna geçirildiği faşizm koşullarında Selma Irmak ve seçilmişlere yönelik bu saldırılar, demokratik siyasetin tamamına, muhalefete ve kadınların adalet arayışına yönelik bir saldırı olarak görülmelidir.

Biz HDP’li kadınlar olarak “Bu Böyle Gitmez, Kadınlar İzin Vermez” şiarıyla sürdürdüğümüz mücadelemiz sonuç alana kadar tüm şiddet biçimlerine ve hukuksuzluklara karşı duracağız. Cezaevlerinden taşan kadın özgürlük mücadelesiyle, bu kadın baharına can suyu olacağız. Bu bahar bastırılamaz!

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi
3 Kasım 2017