Kadın heyetimiz Şenyaşar ailesiyle Urfa Adliyesi önünde iftar yaptı

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Kadın Koordinasyonu üyelerimiz, Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş, bileşen partilerimizin kadın temsilcileri, Diyarbakır ve Urfa İl Kadın Meclisimiz ile HDK ve TJA temsilcilerinden oluşan heyetimiz, Urfa’da 415 gündür adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesi ile oruç açtı. İftardan önce kısa bir açıklama yapan Başaran şunları söyledi:

Başaran: Adalet şu yerin altında olsa da onun mücadelesini vermeye geldik

Emine Şenyaşar'ın eşi ve iki çocuğu bu katliamda yaşamını yitirdi. Suçluyu cezalandırması gereken yargı yine bizi şaşırtmadı. Yargıyı Emine Şenyaşar'ın dediği gibi betonun altında aramaya çalışıyoruz. Emine Şenyaşar burada yargının olmadığını, adaletin çoktan ortadan kalktığını, yargının sopa haline gelerek muhaliflere karşı kullanıldığını hergün adalet mücadelesiyle gösteriyor. Darp edildi, defalarca gözaltına alındı, tehditlere maruz kaldı ama yılmadı. Bu mücadelesinin ardından 4 yıl sonra faillerden bazıları gözaltına alınıp tutuklandılar. Emine Şenyaşar’ın oğlu hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Eşi ve çocuklarının failleri halen cezalandırılmadı, tıpkı binlerce olayda olduğu gibi. Biz de bugün adalet sesini yükseltmeye geldik. Emine Anne'nin sesini bir kez daha her yere ulaştıracağımızı belirtmeye geldik. Adalet şu yerin altında olsa da onun mücadelesini vermeye geldik.”

Emine Şenyaşar ise "Oğlumu bıraksınlar. Ailemi öldürenleri tutuklasınlar. Kayıtları çıkarsınlar, suçumuz varsa diğer çocuklarımı da tutuklasınlar. Ben bayramda da adliye önünde olacağım" dedi.

27 Nisan 2022