Kadın Meclisimiz tarım işçisi kadınlarla buluştu: Sesinizin ulaşmadığı yerlerde sorunlarınızı anlatacağız

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcümüz Ebru Günay ve Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse'nin de yer aldığı heyetimiz Mardin'deydi: 

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcümüz Ebru Günay, Milletvekilimiz Semra Güzel, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse, Kadın Koordinasyonu üyelerimiz Mediha Yüksel ve Latife Demirci Kahya, Kadın Meclisi üyemiz Gülcihan Şimşek, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız Figen Altındağ, Kızıltepe Belediye Eşbaşkanımız Nilüfer Elik Yılmaz, Mardin İl Eşbaşkanımız Perihan Ağaoğlu, Mardin İl Kadın Meclisi üyelerimiz, önceki dönem HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu’dan oluşan heyetimiz, “Kadın yoksulluğuna hayır” buluşmalarına bugün Mardin’de devam etti. 

45 derece sıcaklığın altında çalışmak zorunda kalan kadınlar 

Heyet, Kızıltepe ilçesinde salatalık, karpuz ve mısır tarlalarında çalışan kadınları ziyaret etti. 45 derece sıcaklığın altında çalışmak zorunda kalan kadınlar, yaşadıkları sorunları anlatarak, güvenceli bir çalışma istedi. Çoğu lise, üniversite öğrencisi ya da mezunu olan kadınlar, sabah 6:00’dan akşam 18:00’e kadar 90 TL’ye çalıştıklarını söyledi. 

Tarlada çalışan bir kadın yaşadıkları sorunları şu sözlerle anlattı: "40 yıldır bu işi yapıyorum. Aldığımız para elbette yetmiyor. Günlük 100 TL alıyoruz. Elektrik ve su faturamızı ödeyemiyoruz.”

Sesinizin ulaşmadığı yerlerde sorunlarınızı anlatacağız

Parti Sözcümüz Ebru Günay da, kadınlarla her zaman dayanışma içinde olacaklarını belirterek, “Hem çalışma koşullarınızdan hem de kadın olmanızdan kaynaklı sıkıntılar yaşıyorsunuz. Bizler de bu sorunları birlikte mücadele ederek ya da dayanışarak çözeceğiz. Sesinizin ulaşmadığı yerlerde bu sorunlarınızı anlatacağız” dedi. 

8 Ağustos 2021