Kadın mücadelesi cezaevlerine sığmaz! Burcu Çelikin yanındayız!

Yeni yasama ve yargı döneminde kadın temsiliyetine yönelik saldırılar devam ediyor. AKP-Saray yargısı halk iradesine ve kadın temsiliyetine saldırılarına, HDP Muş Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Burcu Çelik’e 6 yıl hapis cezası vererek devam ediyor. Burcu Çelik, esaretinin 170. Gününde bir kez daha AKP rejiminin ve onun biat eden yargısının, hukuktan nasibini alamamış kararına maruz kalmıştır.

AKP-Saray yargısı ve devletinin, direnen ve itaat etmeyen kadınlara tavrını Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’a, Siirt Milletvekilimiz ve Kadın Meclisi Sözcümüz Besime Konca’ya, Van Milletvekilimiz Tuğba Hezer’e ve Diyarbakır Milletvekilimiz Nursel Aydoğan’a layık buldukları uygulamalardan biliyoruz. Ancak AKP-Saray yargısı siyasi operasyonlar ve hapis cezaları ile kadınları dizginleyebileceğini sanıyor ise, henüz kadın mücadelesinin inadını ve kararlılığını anlamamış demektir.

Devletin zulmü ile daha 3 yaşındayken tanışan Burcu Çelik’in ve tüm direnen kadınların darbe artığı yargının verdiği ‘cezalar’ ile sinmeyeceğini muktedirlerin iyi anlaması gerekir.  AKP-Saray, Burcu Çelik’i cezaevine atarak siyasetin dışına ittiğini sansa da, Burcu Çelik orada da ihlalleri raporlamaya, kamuoyunu bilgilendirmeye devam etmiştir. Milletvekilliğini, Genel Kurul salonuna yalnızca el kaldırıp indirmek için gelmek sananların aksine, Burcu Çelik bulunduğu her mekanı ve alanı temsil ettiği halk iradesini korumak ve meclis gündemine yansıtmak için değerlendirmektedir.

Kadın mücadelesi cezaevlerine sığmayacak kadar büyük ve güçlü bir harekettir. Uzun ve zorlu bir mücadele geleneğinin parçası olan Burcu Çelik ve onun yoldaşı olan tüm dirençli kadınlar biat etmemeye, boyun eğmemeye ve muktedirlerin mevkilerini yerle bir etmeye devam edecektir. Ne yargınızı ne de onun aldığı kararları tanımıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi  
Kadın Meclisi
7 Ekim 2017