HDK-HDP Kadın Meclisi Koordinasyonu üyeleri, HDP'ye yönelik saldırıları protesto etti.

HDK-HDP Kadın Meclisi Koordinasyonu üyeleri, Esenler'de bulunan kadın seçim bürosunun yanı sıra genel olarak HDP'ye yönelik ırkçı saldırıları Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. "Baskılara karşı isyandayız kadınlar siyasette varız" pankartı açan kadınlar, "Geceleri sokakları da siyaseti de terk etmiyoruz", "12 yıldır kadınlara saldıranlar Gülsüm Elvan'ı yuhalatanlar, HDP'yi hedef alanlardır" ve "İrademiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir" yazılı dövizleri taşıyarak, sık sık "Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor", "Jin jiyan azadi" ve "Yaşasın HDP" sloganları attı. HDP Beyoğlu Belediyesi Eşbaşkan adayı Seyhan Alma'nın da katıldığı açıklamada, kadınlar adına HDP Parti Meclisi üyesi Aynur Seyrek açıklama yaptı.

17.3.2014

HDP'nin bu seçimlerde kadın hareketinin ve feminist hareketin tarihsel kazanımları ile yürüdüğünü, HDP'nin seçimlere eş başkanlık sistemi ile girdiğini belirten Seyrek, diğer partilerin erkek partiler olduğunu, HDP'nin ise kadın partisi olduğunu söyledi. HDP'ye yapılan saldırıların arkasında mevcut sistemin zihniyetinin olduğunu ifade eden Seyrek, "Siyaset yapamayan AKP, toplumu kutuplaştırmaktan, provakasyon örgütlemekten medet umar oldu. Devrimci kadınların katillerini, devletin eli kanlı kontra üyelerini boşuna çıkarmadılar. Siyaset yapamayan AKP, bir çeteye dönüşmüştür" dedi. Seyrek, tüm kadınları HDP'ye sahip çıkmaya çağırdı.