Ankara Kadın Platformu üyeleri, HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel hakkında daha önce yerel mahkemenin verdiği 8 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay 9. Dairesi'nce onanması kararını protesto etmek için Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Ankara Kadın Platformu üyeleri adına açıklama yapan Fadime Çelebi, Yargıtay'ın aldığı kararla, özgürlük mücadelesi veren Tuncel'in bir kez daha iktidar eliyle özgürlüğünden alıkonulması anlamı taşıdığını kaydetti.

"Yargı tarafından daima siyasi tehdit altında bırakılan bizler, bu karara şaşırmadık. Çünkü biz yüksek yargı merci olarak tabir edilen Yargıtay'ı kadın cinayetleri, tecavüz, Kürt halkının mücadelesi ile iktidarın siyasetini üreterek verdiği kararlardan iyi biliyoruz" diyen Çelebi, "Bir halkın demokratik hak mücadelesini terör olarak tanımlayan, kadın, cinayetlerinde haksız tahrik, kadınlara ve kız çocuklarına tecavüz suçu davalarına 'rıza' arayan yüksek yargının milliyetçi, kadın düşmanı, homofobik kararları nazarımızda hukuken yok hükmündedir" dedi.

Sebahat Tuncel'in kadınların vekili olduğunu vurgulayan Çelebi, "Politik mücadelesi nedeni ile tutuklu bir kadın iken, kadınların iradesi ile bizlerin sesi olmuştur. Sebahat Tuncel, kadın mücadelesinde yol arkadaşımız, Meclis'teki sesimizdir" ifadelerini kullandı. Çelebi, açıklamanın sonunda da kadınlar olarak, bu erkek saldırısına karşı Meclis'teki kadın vekilleri, kadın dayanışması göstermeye çağırdı.

8 Ocak 2014