Kadınların dayanışma deneyimi depremin yaralarını sarmamız için gerekli gücü verecektir

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Süleymaniye Eyaleti ile Doğu Kürdistan Kirmanşan Eyaleti sınırında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremde resmi olmayan açıklamalara göre, maalesef yüzlerce insan hayatını kaybetmiş, binlerce insan yaralanmıştır. Depremin sebep olduğu yıkım ve acıyı yüreğimizde hissediyoruz.

Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Kürdistan halklarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zorlu günlerde Kürdistan halklarına dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

Yıkımın yarattığı hasarın büyüklüğü endişe ve üzüntülerimizi arttırmaktadır. Ancak yaşamı ören, örgütleyen ve yeniden kuran özneler olarak biz kadınlar biliyoruz ki yaraları sarmanın, yaşama sahip çıkmanın en temel yolu birliktelik ve dayanışmadır. Tüm kadınları ve kadın örgütlerini, sınır tanımayan kadın dayanışmamızı daha da güçlendirerek depremin meydana geldiği yerlerde yaşayan insanlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz. 

Yıkım kaygı verici boyuttadır. Yaraları sarmak, yaşamın her alanını onarmak ve yeniden inşa etmek emek ve zaman istemektedir. Ancak dayanışma için atılan her adım birlikteliği ve yaşamı çoğaltacaktır. Biz kadınların dayanışma ve birliktelik deneyimi, bugün de depremin yaralarını hep beraber sarmamız için gerekli gücü bize verecektir. 

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi
13 Kasım 2017