Kardeş Aile Kampanyamız başarıyla tamamlandı!

Kardeş Aile Kampanyası Koordinasyonumuzun açıklaması:

Yeni nesil Korona Virüs hastalığının her geçen gün yayılması neticesinde milyonlarca vaka tespit edilmiş, 100 binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Hastalık halen yayılmaya ve can almaya devam etmektedir. Birçok ülkede, salgının yayılmasını durdurmak ve halk sağlığı sistemleri üzerindeki artan baskılarla başa çıkmak için katı önlemler alındı. Korona Virüs nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasakları geride bıraktığımız 3 aylık döneme damgasını vurdu. Türkiye’de kamu kaynak ve imkânlarını kullanma yetkisini elinde bulunduran iktidar, salgına karşı halk sağlığını öncelemek yerine sermaye sağlığını önceleyerek yoksul-emekçi halklarımızı görmezden duymazdan geldi. İktidar, sosyal devlet ilkesinin asgari gereklerini dahi tanımayan bir tarzla halk sağlığını ve halkın geçim kaynaklarını tehlikeye atmayı sürdürdü, sürdürüyor.

Sosyal devlet ilkesinden bihaber iktidar anlayışına karşı; Parti olarak, salgının yarattığı acil duruma karşı halk sağlığının savunulması noktasında ilgili tüm sivil-toplumsal dinamiklerle ortak çalışmalar yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Parti olarak, emekçi halklarımızı her koşulda savunmak, insanlarımız ve ailelerimiz arasında dayanışma ve paylaşma ağları örmek için, “iddiası ve inancı olanlar imkânlarını yaratırlar” sloganıyla Kardeş Aile Kampanyamızı başlattık. Kampanyamız kapsamında 57 ilde koordinasyonlar oluşturduk. Gerek il ve ilçe örgütlerimizin tespitleri gerekse kendilerinin talepte bulunması suretiyle toplam 75.274 ihtiyaç sahibi ailemizi belirledik. Kampanyamız kapsamında destekçi kardeş aile olmak isteyen 13.180 aileyi doğrudan ihtiyaç sahibi ailelerimizle ilişkilendirdik. 62.094 ihtiyaç sahibi ailemize, kampanyamıza destek sunan yurtiçinden ve yurtdışından insanlarımızın katkılarıyla hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerini içeren kolilerin 3 ay boyunca ulaştırılmasına destek olduk. Kampanya süresince bütün il ve ilçe örgütlerimiz bu çalışmanın içinde yer almış, binlerce üyemiz kampanya emekçisi olarak katkı sunmuştur. Tamamen yatay bir biçimde, yurttaştan-yurttaşa prensibiyle yürütülen kampanyamızda, genel merkezimiz ve il örgütlerimiz sadece yardımlaşmaya aracı olmuş, güven ortamını tesis etmiştir. Zor bir dönemde buluşturduğumuz kardeş aileler arasında kurulan bağlar, toplumsal dayanışmanın örneğini oluşturmuştur. 

3 ay boyunca büyük bir özveriyle yürüttüğümüz kampanyamızı, bugün itibariyle sonlandırıyoruz. Kampanyamız kapsamında maddi ve manevi katkılarıyla bizlere güç katan tüm destekçilere ve salgın koşullarında büyük riskler alarak kapı kapı dolaşıp büyük bir iş başaran parti emekçilerimizi selamlıyoruz. Toplumsal dayanışmayı büyütme mücadelemize kazandırdığımız büyük bir deneyim olarak Kardeş Aile Kampanyamız, halkın kendi öz örgütlülüğüyle yürütülen bir dayanışma örneği olarak tarihteki yerini almıştır. Bu temelde, önümüzdeki süreçte halklarımız, insanlarımız arasında daha güçlü dayanışma ağlarını örmek, örgütlemek daha fazla önceliğimiz olacaktır. Direne direne, örgütlene örgütlene, ürete ürete, dayanışa dayanışa kazanacağız. 

 

Halkların Demokratik Partisi

Kardeş Aile Kampanyası Koordinasyonu

28 Haziran 2020