Kayyım atayanlar, halkın iradesine el koyanlar seçimlere darbe diyor

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında Siirt’te miting düzenledi. Siirt’in Kurtulan İlçesi Ehmedê Xanî Parkı’nda düzenlenen mitinge Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Sirt milletvekili adayları Tuncer Bakırhan, Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Abdullah Çetin ile binlerce kişi katıldı.

Bakırhan: İrademize kayyım atayanları bu halk gönderecek

Çeşitli engellemelere rağmen gerçekleştirilen mitingte konuşan Tuncer Bakırhan, mitinge katılanlara yaş sınırlandırması getirilmesine tepki gösterdi. Bakırhan, “Anti demokratik sistemi kendine ilke edinmiş bu iktidarın polisi, 15 yaşın altındakileri alana almadı. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir uygulama yok. Şu an alana alınmayan ve bizi parkta izlemek zorunda kalanlara buradan selam olsun. Tek adam sistemi çok iyi bilsin ki yüzbinler ile bir araya gelip onları göndereceğiz. Kadınları yok sayanları, kadın yoldaşlarımız gönderecek. Okul önlerinde uyuşturucu satışını engellemeyenler, bugün mitinge katılan gençlerimizi, çocuklarımızı engellemeye çalıştı. Bu hukuk dışı uygulamaya karşın gençlerimiz direnişini gösterecektir. İrademize kayyım atayanları halkımız, 14 Mayıs günü gönderecek. İnsanları açlığa sürenleri sandığa gömeceğiz” dedi.

Kayyım atayanlar, halkın iradesine el koyanlar seçimlere darbe diyor
 
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise direniş karşısında kimsenin duramayacağını söyledi. Öztürk şunları söyledi:

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde başlatılan tecrit sonrası halka savaş açıldı. Özgürlük, demokrasi, barış ve haklarımız tecrit altında. Tecrit devam ettiği sürece kimse demokrasiden bahsetmesin. İsmini söylemek istemediğim İçişleri Bakanı 14 Mayıs için darbe diyor. Halkın iradesini tanımayan, kayyım atayanlar, bugün gelmiş bize seçim için darbe diyor. 14 Mayıs günü darbecileri, Kürt düşmanlarını göndereceğiz. Siyasi soykırım operasyonları da sizi kurtaramaz. 14 Mayıs günü bu halk size en büyük operasyonu gerçekleştirecek. Korkuları büyük olanların saldırıları da büyük olur. Bundan kaynaklıdır saldırıları. Bugün burada Misirc (Kurtalan) halkı direnişini ortaya koymuştur. Tüm baskı ve zulümlere karşın direnişini göstermiştir.  Kürt düşmanlığı ile kendini var etmeye çalışan iktidarların tarihlerinle bakın hepsi de tarihin çöp sepetinde.

Amerika’ya, Rusya’ya gideceğinize İmralı’ya gitseydiniz şimdi sorun çözülmüş olurdu
 
Kürt sorununu baskı ve zulüm ile çözmeye çalışanlar çözüldü, hepsi gitti, AKP-MHP iktidarı da gidecek. Amerika, Rusya ve Almanya’ya gitme yerine İmralı’ya gidilseydi, şimdiye kadar Kürt sorunu çözülmüştü. Ancak bize teslim olmayı dayattılar, onurlu barış teklifini reddettiler.

Gün hesap sorma günüdür

Öztürk yapılan son operasyonlara, “Mesele Kürt olunca zihniyet aynı oluyor. 100 yıllık Kürt inkarı devreye giriyor. Bilinsin ki gün hesap sorma günü. 14 Mayıs günü bu halk kendine yapılan baskı ve zulümleri unutmayacak. Misirc halkıda direnişini ortaya koyarak onları buradan gönderecektir” sözleriyle tepki gösterdi. 

28 Nisan 2023