“Kayyım Zihniyeti İle Mücadele” atölyesi düzenledik

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz, “Kayyım Rejimini Yıkma ve Demokratik Yerel Yönetimleri İnşa Zamanı” şiarı ile düzenleyeceği konferans hazırlıkları kapsamında Diyarbakır’da “Kayyım Zihniyeti İle Mücadele” atölyesi düzenledi.

HDP’li seçilmişler ve sivil toplum dinamiklerinin katıldığı atölyenin açış konuşmasını STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Tuncer Bakırhan gerçekleştirdi. 2016 yılından bugüne kadar devam eden kayyım rejiminin toplumsal boyutuna dair değerlendirmelerde bulunan Bakırhan, kayyımların yarattığı tahribatlara ilişkin bilgiler verdi. Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcümüz Hediye Karaaslan ise kayyım saldırılarına dair bir sunum yaptı.

Atölyede, birinci kayyım döneminde yaşananlar ve o dönem kayyımlara karşı verilen mücadele, 2016-2019 kayyım süreçlerinin benzer ve farklı yönleri, kayyım rejiminin Türkiye’de devamlılık arz eden bir yönetim şekline dönüşmesi ve kayyım zihniyetini aşmanın çözüm yolları başlıklarında tartışmalar yürütüldü.

21 Ağustos 2021