
Grup Başkanvekilimiz İdris Baluken, KESK, TMMOB ve TTB temsilcilerinden oluşan bir heyet ile bir araya geldi.
TBMM'de yapılan görüşmede heyet adına söz alan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, 10 Ekim Barış Mitingi Katliamı'nın 1. yıldönümü için düzenlenecek anmaya başta HDP Eş Genel Başkanları olmak üzere HDP'yi davet ettiklerini söyledi.
Baluken de, "10 Ekim katliamının doğrudan Türkiye'nin barışına, emek mücadelesine, özgürlüklere yönelmiş bir saldırıydı. Türkiye siyasi tarihinin en ağır katliamında 100 canımızı kaybettik. Biz onlar demokrasi ve barış şehitleri olarak görüyoruz" dedi.
Bugüne kadar etkin bir soruşturmanın yürütülmemesini, soruşturmada hala gizlilik kararı olmasını, katliamın ardındaki güçlerin açığa çıkarılmış olmasını eleştiren Baluken, bu utancın bir an önce ortadan kaldırılması ve bu katliamın her boyutu ile aydınlatılması gerektiğini belirtti.
Baluken, "10 Ekim'de yapılacak anmada HDP olarak en güçlü temsiliyetle kitlesel bir şekilde bulunacağız. Bu barış ve demokrasi şehitlerimizin mirasına karşı duyduğumuz sorumluluğun bir gereğidir. 10 Ekim 2016 tarihinde katliamın yapıldığı saatlerde Ankara Garı önündeki anmaya en güçlü katılım çağrısını yapmak istiyoruz" diyerek sözlerine son verdi.