Siirt'te Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında, HDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın katılımıyla kitlesel seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirildi. Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılışa çok sayıda yurttaş katıldı. Kışanak ve Yıldırım ise beraberlerindeki yüzlerce yurttaş ile Siirt Belediyesi önünden açılış yapılan caddeye yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP Siirt İl Eş Başkanı Yılmaz Çınar'ın halkı selamlamasıyla başlayan açılışta daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Siirt halkının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de üzerine düşeni yerine getireceğine inandığını belirtti. Kışanak, "Demirtaş sizleri, bizleri, demokratik siyaseti, gençlerin haklarını, kadınların özgürlüğünü, Kürt halkının özgürlük mücadelesini, yani hepimizi bu seçimde temsil ediyor" diyerek, Çankaya'nın her zaman devleti temsil ettiğine dikkat çekti. Kışanak, "İsmi cumhurbaşkanı ama hep devleti, MGK'yi, bizim açımızdan asimilasyon ve imhayı temsil etti. İlk kez halkın bir adayı, halkın adına bu yarışta yer alıyor. Ne Ekmelettin, ne Erdoğan o koltuğu hak ediyor. Onlar oraya çıkarsa yine halkı değil, devleti, sistemi temsil edecekler. Ama biz istiyoruz ki devletin başına halklar, gençler, kadınlar geçsin" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "padişah olma" sevdasında olduğunu belirten Kışanak, "Çankaya'da Osmanlıcılık sevdasını sürdürecek. Erdoğan Mehter Marşı'yla Çankaya'ya çıkmaya hevesleniyor. Ama öyle inanıyorum ki Botan halkı Erdoğan'ın 'padişah olma' sevdasına tepki olarak, ona 'payîzok' söyleyecek onu geri gönderecek" şeklinde konuştu.

02.08.2014