Kobanê Zaferinin İkinci Yılında Özgürlüğü Selamlıyoruz!

Rojava’nın Kobanê kantonunda Kürt halkının tüm insanlığı tehdit eden IŞİD’e karşı ortaya koyduğu tarihi mücadelenin ikinci yılında, başta kadın direnişçiler olmak üzere, Kobanê halkının ortaya koyduğu güçlü direnişi gururla selamlıyoruz. Düştü düşüyor denilen Kobanê kentinin ve halkının bugün faşizmin karşısında yürütülen her türlü direnişin görkemli bir sembolü haline gelmesi, tüm dünya halklarına umut ve mücadele ruhu aşılamaktadır.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında özellikle coğrafyamızda yaşanan en kaotik ve kanlı dönemin içinden geçtiğimiz bu günlerde, Kobanê halkının insanlık düşmanı IŞİD’e karşı yürüttüğü büyük mücadelenin ve kentin kurtuluşunun yeniden yeniden hatırlanması gerektiğine inanıyoruz. Yenilmez denilenin yenilebileceğini, vahşetin ve faşizmin tüm yüreklerde yarattığı korku duvarlarının güçlü bir direniş ve mücadele ile yıkılabileceğinin en somut örneğidir Kobanê direnişi. Bu tarihi direnişin tüm dünya kamuoyunun vicdanında kalıcı bir şekilde yer etmesi ve kentin kurtarılmasında uluslararası dayanışmanın sergilenmesi, özgürlük ve demokratik değerler için yürütülen mücadelelerin evrenselliğini bir kez daha ortaya koydu. Cesaret ve inançla, özgürlüğü ve demokrasiyi sonuna kadar sahiplenerek mücadele yürüten halkların Kobanê’de olduğu gibi dünyanın her yerinde kazanacağına inanıyoruz. Bu açıdan, gerek ülkemizde gerekse Ortadoğu coğrafyasında IŞİD, El-Nusra, Ahrar’uş Şam gibi, halkları soluk alamaz hale getirmeye çalışan tüm faşist, otoriter yönetimlerin de, güçlü mücadeleler sonucunda tarih sahnesinden silineceği açıktır.

Tüm dünyayı ve insanlığı tehdit etmeye devam eden IŞİD ve benzeri örgütlerin, başta Kürtler olmak üzere, demokratik halk güçleri tarafından yenilgiye uğratılacağına olan inancımız tamdır. Faşist örgüt ve rejimlerin birer birer yıkılarak, özgürlük, barış, demokrasi ve adaletin yaşam bulacağı bir dünya için verdiğimiz mücadelenin kararlılığıyla, Kobanê halkını ve dünyanın her yerinde zulme karşı direnen tüm halkları bir kez daha yürekten selamlıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi
Eş Genel Başkanları