Kobanî Kumpas Davası: Dava yurttaşları HDP’den uzaklaştırmaya yöneliktir

Kobanî Kumpas Davasının 35’inci duruşmasının üçüncü günü Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsünde bulunan Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşmaya, tutuklu siyasetçi Alp Altınörs’ün savunmasıyla devam edildi.

Dava yurttaşları HDP’den uzaklaştırmaya yöneliktir

HDP’nin çoğulcu bir parti olduğuna vurgu yapan Altınörs, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimse bana MYK’da görev vermedi. Ben MYK’ya üye oldum ve daha sonra kongrede seçildim. Bu süreç HDP tüzüğü ve siyasi partiler yasası çerçevesinde olmuştur. Savcının yasal bir parti olan HDP’yi ‘terör’ kavramı ile anması oy veren seçmelere karşı kurguladığı bir baskıdır. Bu dava HDP’yi bastırmaya, yurttaşları bu partiden uzaklaştırmaya yöneliktir. Yurttaşların partide yer almasını önlemeye dönük, kurullarında ve kongrelerde yer almamasına yönelik bir tacizdir. HDP, siyasi partidir. İnsanlar aday olurlar ve seçilirler. Savcının ilk önce bunu öğrenmesi gerekir.” 

IŞİD soykırımına eli-kolu bağlı durmak insan olmaya yakışmaz

Sosyalist bir toplumun inşası için işçilerin ve ezilenlerin bir araya gelmesi ve birleşmesi gerektiği önermesine inandığını ve bu doğrultu nedeniyle HDP’de yer aldığını dile getiren Altınörs, “IŞİD soykırım çetesi Kobanî’de kadın ve çocukları keserken eli-kolu bağlı durmak, insan olmaya yakışmaz. İktidarın bu konudaki politikası yanlıştı. Daha sonra politikasını değiştirmiştir ve bu politika sınır güvenliğinin sağlanmasına da olanak tanımıştır” ifadelerini kullandı. 

Beraat talep etti

Altınörs, “Yaptığımız çağrı toplum önünde çoktan aklanmıştır. IŞİD’e karşı çağrı yapmak suç değildir. AKP’nin politikalarını protesto etmek, protestoya çağırmak, HDP’nin MYK’sında yer almak, toplantıya katılmak da suç değildir. Temel siyasi haklarımı kullandığım için suçlanıyorum. Sizden de beraat vermenizi ve bu siyasi davayı kapatmanızı, 3 yıldır devam eden tutukluluk halime son vermenizi istiyorum” diyerek savunmasını sonlandırdı. 

Mahkeme, duruşmayı yarın saat 10:00’a erteledi.

4 Ekim 2023