Kobanî Kumpas Davası devam ediyor

Kobanî Kumpas Davasının 30’uncu duruşması üçüncü periyoduyla Sincan Cezaevi Kampüsünde devam etti. Tutuksuz yargılanan siyasetçi Mesut Bağcık bugün de beyanlarını sürdürdü. 

“Bütün siyasi partilerde Parti Meclisinde (PM) bulunan kişiler  yerellerde çalışmalarını yapar. Bizim çalışmalarımız yargılama konusu yapılmış ama sadece bizde olan bir durum değil. Herkes böyle çalışır. Suçlama konusu yapılan akademi partinin tüzüğünde yer alıyor. Tüzükten ayrı bir şeymiş gibi yansıtılıyor. Parti içi eğitim müfredatı ve pek çok konu parti eğitim yönetmeliğinde belirlenir.”

“Yasa dışı bir şey yaptığıma dair tek bir şey yok. Yeni seçilecek yönetime tüzük ve program eğitimi verilmesine dair yaptığımız bir görüşme suçlama konusu yapılıyor. Eğitim komisyonumuz, örgütlenme komisyonumuz olamaz veya tüzük ve programa dair eğitim verme hakkımız olamaz da diğer partilerin olur öyle mi! Sonrada eşit yurttaş deniliyor. Bu yazılan bütün metinler taraflıdır ve hazırlayanların neredeyse hepsinin FETÖcü olduğunu dün sunduğum belgelerle ispatladım. Belki de eksik ya da yanlış bilgi belge paylaşmışım. Bu nedenle sizin de araştırmanızı istiyorum.” 

Bağcık’ın beyanlarından sonra avukatı Yusuf Çakas beyanlarda bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi. 

23 Ağustos 2023