Kobanî Kumpas Davası: Heyet boş salonda duruşmayı sürdürmekte ısrar ediyor

Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında mahkeme heyeti talepleri otomatik şekilde reddetmeye devam ediyor. 

Aralarında önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız ve MYK üyelerimizin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 isim hakkında açılan Kobanî Kumpas Davası’nın 7’nci duruşmasına bugün de devam edildi. 

Dava avukatları ve rehin siyasetçiler; duruşma periyotlarının işkenceye dönüşmesini, bu konuda yapılan taleplerin reddedilmesini ve reddi hakim talebinin bir üst mahkemeye gönderilmesine rağmen karar beklenmeden duruşmaların yapılmaya devam etmesini protesto etmek için Salı gününden bu yana duruşmalara katılmıyor. Bugünkü duruşmaya Ankara Barosundan sadece bir avukat gözlemci sıfatıyla katıldı. Buna rağmen mahkeme heyeti boş salonda duruşmayı sürdürerek yapılan başvuruları ve talepleri otomatik olarak reddetmeyi sürdürdü.  

Yapılan başvuruları “yargılamayı uzatmaya yönelik girişimler" olarak nitelendiren mahkeme heyeti, duruşmaları daha önce belirlenen periyotlarla görmeye karar verdi. Şimdiye kadar başkanı ve bir üyesi değiştirilen ve müdahaleye uğrayan mahkeme heyeti, duruşmayı 6 Aralık Pazartesi gününe erteledi.

3 Aralık 2021