Kobanî Kumpas Davası: Hukuk karşısında meşruluğu olmayan birinin yaptığı işler de hukuki değildir

Kobanî Kumpas Davasının 30’uncu duruşması ikinci periyoduyla Sincan Cezaevi Kampüsünde devam etti.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan siyasetçi Mesut Bağcık, tutuklu siyasetçi Nazmi Gür, Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, Pervin Oduncu ve Zeynep Karaman ile avukatları da katıldı. Duruşmada Mesut Bağcık beyanların sürdürdü. 

“Zaman zaman hükümetler değişiyor ve gelen hükümet bir önceki ekipleri süpürüyor. Bu süpürme sırasında bu tür hukuksuzluklara imza atan ekiplerin de kim olduğu ortaya çıkıyor. Bu ekip de ortaya çıkacak. Ancak bizler mahkemenin bu beyanları hazırlayan ekibi ortaya çıkarmasını istiyoruz. Bu insanlarla neden uğraşıyorlar? İnsanların ifadelerini niçin değiştiriyorlar? Daha önce söylediğim gibi kumpas olduğu ortaya çıkmıştır. İddia makamı niçin bunun bir kumpas olduğunu söylemiyor? Mütalaa ile bu ekibin devamı olduğunu göstermiştir. Bunların hepsi bir merkezden yönetiliyor. Mahkemeniz bunu araştırsın. Belki de savcının da önüne hazır metinler konuldu. Bu mütalaa da önüne hazır konulmuş olabilir. Benim aklıma başka bir ihtimal gelmiyor. Bu ekibin tümünün araştırılması lazım. Belki kendileri de bir ceza tehdidi altındadır. Bu iki ifade 5'er aylık arayla verilmesine rağmen nasıl aynı oluyor? Bana rağmen mütalaaya konuluyor. Bir cübbe giydi diye her şeyi söyleyemez. İnsan biraz haddini bilecek! Ben beraat alacağım ve beraattan sonra siz açmazsanız bile ben bu ekipte yer alan herkes hakkında dava açacağım. Nihai karardan sonra eğer bir şey yapmazsanız yasal haklarım ne ise hepsini kullanacağım.” 

“Hakkımda tutuklama kararı veren hakim tutuklandı. Bu kişiler aleyhimde gerçek olmayan delil ürettiler mi üretmediler mi bilemeyiz. Yargılama sürerken sürekli savcı ve hakimler görevden alınıyordu. Benim hakkımda soruşturma açan ve tutuklama talebinde bulunan savcı ile mahkemenin heyetinde yer alan bir hakim evliydi. Hukuk karşısında meşruluğu olmayan biri veya birilerinin yaptığı işler de hukuki değildir. O yüzden bu kişilerin iddialarının bir karşılığı yoktur.” 

Mahkeme heyeti duruşmaya yarın saat 10.00’a kadar ara verdi. 

22 Ağustos 2023