Kobanî Kumpas Davası: Savcıdan artık somut delillerin olduğu bir mütalaa bekliyoruz

Önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile MYK üyelerimizin de aralarında bulunduğu 108 ismin yargılandığı Kobanî Kumpas Davasının 19’uncu duruşma periyodu 8’inci oturumuyla Sincan Cezaevi Kampüsünde görüldü. Duruşmayı milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz takip etti. Farklı cezaevlerinde bulunan tutuklu siyasetçiler duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada ilk olarak siyasetçi Ayşe Yağcı beyanlarda bulundu. Yağcı özetle şunları söyledi:

“Hakkımda beyanları bulunan gizli tanıkların anlattıkları tamamen yalandır. Hem benim hem avukatlarımızın hem de Mesut Bağcık’ın beyanlarıyla gizli tanıkların yalan ifade verdikleri ortaya konulmuştur. Siz de buna ikna oldunuz ki Bağcık’ı tahliye ettiniz. Bu durum bizim için de geçerlidir. Yerine getirdiğiniz hukukun herkes için geçerli olması gerekiyor. Ben kimi azmettirdim? Demokratik siyaset içerisinde faaliyet yürütüyorum ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum.”

Ardından Kürtçe beyanlarda bulunan eski MYK Üyemiz Zeynep Karaman ise şunları söyledi:

“İddia makamının mütalaaya eklediği belge ve bilgilerin davayla bir ilgisi yok. Savcıdan artık somut delillerin olduğu bir mütalaa bekliyoruz. Savcılık kurumunu AKP sözcülüğü gibi kullanmasın. Bu siyasi oluşumlara şirin görünmek için böyle mütalaalarda bulunması toplumsal anlamda da ayıptır.”

Kürt siyasetçi Aynur Aşan ise bazı devlet kurumlarının davaya müşteki olarak kabul edilmesinin yasal olmadığını söyledi.

Ardından avukatlar beyanda bulunarak tutuklu sanıkların tahliyelerini istedi.

2 Aralık 2022