Kobanî Kumpas Davası: Talepler reddedildi

Duruşma periyotları işkenceye dönüştüğü ve adil yargılama ilkesi çiğnendiği için rehin tutulan siyasetçiler ile avukatları tarafından protesto edilen Kobanî Kumpas Davası’nın 7’inci duruşmasının 3’üncü oturumu bugün Sincan’da yapıldı.

Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, önceki oturumda duruşma periyotlarının adil yargılamaya uygun şekilde yeniden düzenlemesi yönündeki talepleri kabul edilmediği için duruşmaya katılmayan avukatlar ve yargılanan siyasetçiler yine yer almadı. Duruşmada Ankara il yöneticilerimiz ve yurttaşlar izleyici olarak bulundu.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, mütalaasında şunları kaydetti: “Sanıkların ve müdafilerin duruşmada hazır olmadıkları görülmektedir. Sağlıkla ilgili olan mazeretlerin kabulüne ancak mahkeme periyotlarına ilişkin olan ve toplu halde sunulan mazeretlerin protesto amaçlı ve dosyayı uzatmaya yönelik olması anlaşıldığı üzere, mazeretlerin reddine ve raporu bittiği anlaşılan Ahmet Türk’ün dinlenmesi için gereğinin yapılmasına, tahliye ve adli kontrol taleplerinin kaldırılmasına dair kararların daha sonra konuşulmasına ve ayrıca daha önce heyetin kararlaştırdığı periyotlara uyulmasına karar verilmedir.”

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, itiraz süresinin beklenmesine gerek olmadığını belirterek tüm mazeret taleplerini reddetti. Mahkeme ayrıca Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yarın yapılacak oturuma SEGBİS'le katılmasına karar verdi.  

Duruşma yarın devam edecek.

2 Aralık 2021