Mardin Belediyesinin kayyım tarafından yönetildiği dönemde, iş başvurusunda bulunan bir kadına taciz yapıldığı iddiasına ilişkin önergemiz

Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan, Mardin Belediyesi'nin kayyım tarafından yönetildiği dönemde, belediyeye iş başvurusunda bulunan bir kadının, belediyeye bağlı şirketin müdürü olan polis memuru Ercan Uysaler tarafından, işe alma karşılığında taciz edildiği ve fuhşa zorlandığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Kurtulan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

Mardin Valisi ve kayyumu tarafından,kayyum döneminde belediyeye bağlı bir şirket olan KentA.Ş'ye müdür olarak atanan ve polis olan Ercan Uysaler isimli bir kişiye ait olduğu iddia edilen ses kaydı sosyal medyaya düşmüştür. Ses kaydında Uysaler olduğu iddia edilen kişininMardin Belediyesi’ne iş başvurusunda bulunan bir kadını işe alma karşılığında taciz ettiği ve fuhşa zorladığı anlaşılmaktadır. Kent A.Ş.’nin adeta bu tür muamelelerin merkezine dönüştürüldüğü kent kamuoyu tarafından iddia edilmektedir.

1- Sosyal medyaya yansıyan ses kayıtları doğru mudur?

2- Kent A.Ş'ye müdür olarak atanan ve polis olan Ercan Uysaler hakkında taciz ve fuhşa zorlama iddiasıyla başlatılmış soruşturma var mıdır?

3- Kent A.Ş'ye müdür olarak atanan ve polis olan Ercan Uysaler hakkında başlatılmış soruşturma herhangi bir var mıdır?

4- Ercan Uysaler halen göreve devam etmekte midir?

5- Ercan Uysaler’in benzer muamelelerine maruz kalan başka kadın var mıdır, bu doğrultuda tarafınıza herhangi bir şikayet yansımış mıdır? 

6- Polis olan Ercan Uysaler’in Kent A.Ş.’ye müdür olarak atanmasının gerekçesi ve yasal dayanağı nedir?

7- Kent A.Ş.’de benzer olaylar meydana gelmiş midir?

8 Mayıs 2019