Martina Anderson: AB’nin, Kürt halkına ve seçilmiş temsilcilerine yönelik baskılar konusundaki sessizliği sona ermelidir

Üç büyükşehir belediyemize kayyım atanmasına uluslararası arenadan tepkiler sürüyor. İrlanda’dan Sinn Féin’in Avrupa Parlamentosu üyesi milletvekili Martina Anderson, AKP hükümetinin demokrasiye ve Kürt halkının haklarına yönelik son saldırısını sert bir şekilde eleştirdi. Martina Anderson şu ifadeleri kullandı:

Türk hükümetinin, Kürt yoğunluklu Diyarbakır, Mardin ve Van'ın üç seçilmiş belediye başkanını demokratik olmayan bir şekilde görevlerinden alarak yerlerine başkalarını ataması korkunç. Bu, hükümetin, Türkiye'nin güneydoğusundaki kontrolünü sürdürmek için yaptığı, tekrarlanan hamlelerinden biri. Belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması, HDP’ye yapılan en son saldırıdır. Partinin eski lideri Selahattin Demirtaş da dahil olmak üzere 50'den fazla seçilmiş temsilcisi cezaevinde tutuluyor. Hapsedilen HDP milletvekillerini daha önce ziyaret ettim ve eşitlik mücadelelerinde karşı karşıya kaldıkları devlet baskısını bizzat gördüm. Türkiye'ye fon sağlayan AB’nin, Kürt halkına ve onun demokratik olarak seçilmiş temsilcilerine karşı Türk devletinin baskısı konusundaki sessizliği sona ermelidir.

23 Ağustos 2019

Etiketler: #van , #diyarbakır , #mardin , #kayyım