Soma'da maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için Mersin'de HDK ve HDP'nin çağrısıyla bir araya gelen sendika ve sivil toplum örgütleri AKP Yenişehir İlçe Teşkilatı binasına yürüyüş gerçekleştirdi.

Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelip "Kaza değil katliam, unutturmayacağız" pankartı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından grup AKP ilçe binası önünde polis barikatı ile engellendi.

Ardından açıklama yapan HDP Mersin İl Eş Başkanı Müslim Tank, hükümetinin bu yaşananların hesabını vereceğini söyledi. Türkiye'nin işçi ölümlerinde ilk sıralarda olduğunun altını çizen Tank, "Yaşanan son olayın cumhuriyet tarihinin en büyük işçi cinayetidir" diye belirtti. AKP hükümetini işçi düşmanı politikalardan vazgeçmeye çağıran Tank, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'un yapacağı greve katılım çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamanın ardından grup GMK Bulvarı'nı trafiğe kapatarak Mersin forum önüne kadar yürümeye devam etti. Burada grup bir süre bekledikten sonra eylemi sonlandırdı.

14.05.2014