Mersinde işlenen kadın cinayetine ilişkin önergemiz

Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan'ın Mersin'de işlenen Cemile Ertürkoğlu cinayetine ilişkin verdiği soru önergesi:

Gerekçe;

Mersin Akdeniz ilçesine bağlı Mahmudiye mahallesinde yaşayan Cemile Ertürkoğlu’nun, boşanmak istediği Mustafa Ertürkoğlu tarafından 28 Kasım 2018 tarihinde öldürüldüğü basına yansımıştır. İddialara göre Mustafa Ertürkoğlu, cinayetin sonraki gününün akşamında Cemile Ertürkoğlu’nun ağabeyinin eşini arayarak “Cemile 2 gündür eve gelmiyor. Ben karakoldayım. Cemile’nin eve gelmemesiyle ilgili de şu anda karakolda ifade veriyorum” demiş, ağabey Cem Aslan ise karakola giderek, kardeşinin Mustafa Ertürkoğlu tarafından öldürülmüş olabileceğini yönelik ifade vermiştir. Cemile Ertürkoğlu’nun kayıp olduğu süre boyunca Mustafa Ertürkoğlu’nun evde temizlik yaptığını beyan eden Cem Aslan, Mustafa Ertürkoğlu’nun, bölgedeki tüm güvenlik kameralarının yerini bildiğini ve ona göre hareket ederek, hiçbir görüntüye de girmediği iddia etmiştir. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyaya gizlilik kararı getirilmiştir. 2015 yılında tüm kamuoyunu ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayeti ile gündeme gelen Mersin’de yine bir kadının vahşice öldürüldüğü anlaşılmaktadır.

1-Cemile Ertürkoğlu’nun adli mercilere şiddet gördüğü yönünde yapmış olduğu herhangi bir başvuru var mıdır?

2-Cemile Ertürkoğlu cinayeti nasıl işlenmiştir?

3-Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı hangi gerekçeyle dosyaya gizlilik kararı getirmiştir?

4-Vahşice işlendiği açıkça anlaşılan Cemile Ertürkoğlu cinayetiyle alakalaı, ilgili makamlarca kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

5-Kadın cinayetlerinin durdurulmasında bir milat olarak kabul edilen Özgecan Aslan Cinayeti sonrasında Mersin’de kaç kadın cinayeti işlenmiştir?

6-2002 yılından bu yana Türkiye genelinde işlenen kadın cinayetlerinin yıllara göre sayısı ve oranı nedir?

2 Aralık 2018

Etiketler: #fatma kurtulan