HDP, Mersin Toroslar da 1.olağan ilçe kongresini Saray Düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongrede konuşan HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kobanê'nin önemini vurgulayarak HDP'nin yapmaya çalıştığı yönetim biçimi nedeniyle saldırılar altında olduğunu belirtti. Yapılan kongrenin ardından Eş Başkanlığa Abdulrahim Tekin ve Berivan Öksüz seçildi.

HDP Beyoğlu ilçe örgütü de, Okmeydanı Düğün Salonu'nda 1'inci olağan kongresini gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katılımı ile yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede, divan oluşumuna gidilerek, faaliyet raporu okundu. Tek liste ile gidilen seçimle HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanlığı'na Rukiye Deniz ile Ahmet Teke getirildi. HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü'nün gerçekleştirdiği kongrede de gidilen seçimle ilçe eş başkanlığına Rüstem Kandilci ve Rıfayet Yılmaz getirildi. HDP Sarıyer İlçe örgütünün düzenlediği 1'inci olağan kongresi sonucunda ise eş başkanlığa Tekin Yıldıko ile Aylin Hacaloğlu seçildi.

HDP Eyüp İlçe Örgütü, 1'inci olağan kongresini yüzlerce kişinin katılımı ile Yeni Pınar Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimle ilçe eş başkanlığına Şehmus Erol ile Tengazer Yılmaz seçilirken, kongre çekilen halaylarla son buldu. HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un katılımı ile Renk 2 Düğün Salonu'nda gerçekleşen HDP Fatih ilçe örgütü kongresi sonucunda ise eş başkanlığa Arzu Fırat Nurettin Kılıç seçildi. HDP Bağcılar ilçe örgütünün kongresiyle eş başkanlığa Cevdet Halim ve Emine Çağlayan getirilirken, HDP Milletvekili Halil Aksoy'un katılımıyla gerçekleşen HDP Küçükçekmece ilçe örgütü kongresinde de eş başkanlığına Nergiz Oymak ve Yusuf Kıran seçildi. HDP Silivri İlçe Örgütü'nin gerçekleştirdiği 1'inci olağan kongre sonucunda ise HDP Silivri İlçe Eş Başkanlığı'na Kazım Şaroğlu ile Aygül Altan getirildi.

23.11.2014