Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Tülay Hatimoğulları'nın açıklaması:

Filistin topraklarına yönelik İsrail devletinin uyguladığı sistematik şiddet ve saldırı artarak devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Filistinliler binlerce yıldır yaşadıkları topraklardan zorla çıkarılıyor; İsrail hem insanlığa hem de uluslararası hukuka aykırı bir şekilde bu topraklara yerleşimcileri yerleştirerek Filistin topraklarını işgal ediyor.

Bu saldırı dalgası Mescid-i Aksa’da ibadet halinde olan Filistinlilere ses bombalarıyla saldırılması sonucunda 200’den fazla sivilin yaralanması ile iyice pervasızlaştı. Filistin halkına yönelik bu zulmü kınıyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Zulüm altında inleyen Ortadoğu halklarının barışa, huzura ve eşit kardeşliğe olan ihtiyaçları her zamankinden daha hayati ve elzemdir. İsrail, derhal Filistinlilerin yerinden edilmesi ve sistematik şiddete uğramalarına son vermelidir. Çözümsüzlüğü derinleştiren politikalar yerine 1967 yılındaki sınırları esas alan iki devletli çözüm için diyalog ve barışçıl çözüme geri dönmelidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumun da Filistin’de yaşanan bu vahşetin son bulması için acil rol ve sorumluluk almaya çağırıyoruz. HDP olarak mazlum Filistin halkının yanında ve dayanışma içindeyiz.

Tülay Hatimoğulları
HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı
8 Mayıs 2021