Mevlüt Yüksekdağ: İnsanların beyinlerine kelepçe vurulamaz

Mersin 1. Olağanüstü Kongremizde yaptığı konuşması nedeniyle hakkında 7 buçuk yıla kadar hapis cezası istenen Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Figen Yüksekdağ'ın babası Mevlüt Yüksekdağ ile birlikte, Batman Milletvekilimiz Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır Milletvekilimiz Sibel Yiğitalp, MYK üyemiz Asiye Kolçak, Kadın Meclisi üyelerimiz ile Mersin il ve ilçe üye ve yöneticilerimiz de katıldı. Duruşma 20 Nisan tarihine ertelenirken adliye önünde HDP Kadın Meclisi adına bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Baba Mevlüt Yüksekdağ, adliye önünde yaptığı konuşmada duygularını "Atlara ayaklarından, insanlarına kollarından kelepçe vurulur. Ama insanların beyinlerine kelepçe vurulamaz." diye ifade ederken Diyarbakır Milletvekilimiz Sibel Yiğitalp, duruşma sırasında Yüksekdağ'ın babasına ve kendilerine selam vermesinin dahi engellenmek istendiğini belirtti.

Yiğitalp ise şunları ifade etti:

Yüksekdağ Cizre'yi, Sur'u, tüm ezilenleri anlattığı için tutuklu

Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ aynı zamanda Van milletvekilimizdir. Hukuki olarak hiçbir karşılığı olmayan bir kararla cezaevindedir. 6 milyon oy almış bir partinin eş başkanıdır. Bu şartlarda savunma yapması ne akla ne vicdana uygun değil. Bunu neden yaptıklarını biliyoruz. Gerçekleri söylemesinden korktukları için, Cizre’yi, Sur’u, bir bütün olarak ezilenleri anlattığı için Yüksekdağ tutukludur.

Referandum sürecinde eş başkanlarımız ve milletvekillerimiz çalışma yürütmesi gerekirken cezaevindeler. Onları cezaevlerine atan zihniyet, vali, kaymakam, kolluk kuvvetleri ile referandum çalışması yürütüyor. Eş başkanlarımızın şu an referandum çalışması yapması gerekirdi. Ancak bu şekilde bir sonuç alınmayacaktır. Mahkeme heyeti 2 dakika selamlamaya bile izin verilmedi. 6 milyon oy almış bir partinin eş genel başkanının mahkemede kendi babasına, MYK üyelerine, milletvekillerine selam vermesi engellenmeye çalışıldı.

23 Mart 2017