Milyonlar tecride karşı tek ses tek yürek barış talebini haykırıyor

“Tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz” şiarıyla HDK, DTK, TJA, MED TUHAD-FED, DBP ve partimiz tarafından düzenlenmek istenen Büyük Gemlik Yürüyüşü öncesi İstanbul Kadıköy’de toplanan kitle burada yürüyüş yaptı:

Abdullah Öcalan üzerinde süren tecridin kaldırılarak demokratik çözüme imkan tanınması talebiyle “Tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz” şiarıyla HDK, DTK, TJA, MED TUHAD-FED, DBP ve partimiz tarafından düzenlenmek istenen Büyük Gemlik Yürüyüşü öncesi İstanbul Kadıköy’de toplanan kitle burada yürüyüş yaptı. Kitlenin içinde HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, eş genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve TJA aktivistleri ile SYKP, ESP ve Devrimci Parti eş genel başkan ve yöneticileri de yer aldı.

Engellemeler üzerinde bir açıklama yapan Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

Kadıköy Emniyeti milletvekillerini, halkı engelleyerek suç işliyor 

İstanbul Emniyeti işini gücünü bırakmış, HDP’nin tecride karşı tutumunu açıklamasını engellemeye çalışıyor. Bugün Meclis Grubumuz ağırlıklı olarak burada. Parti sözcümüz, eş genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, bileşen partilerimiz ile Gemlik’e yürümek için buraya geldik. Sabahtan itibaren Kadıköy Emniyeti, İstanbul Valiliği talimatları ile alenen suç işliyor. Milletvekillerini, halkı engelleyerek suç işlemeye devam ediyor. 

İmralı Ada Hapishanesini, savaşınızı devam ettirmek için tecrit altında tutuyorsunuz

Şu anda Gemlik ilçe binamızı kilit takılmış, kapısı kilitlemiş durumda. Bir kafede oturan yöneticilerimiz gözaltına alındı. Sadece açıklamaya geldikleri için arkadaşlarımız gözaltına alındı. Şunu unutuyorlar, sizin bu tutumunuz bizi engelleyemez, siz İmralı Ada Hapishanesini savaşınızı devam ettirmek için tecrit altında tutuyorsunuz. Sayın Öcalan’a tecrit uygulayarak savaş politikalarınızı devam ettirmeye çalışıyorsunuz. Bu engellemelerinizle milyonların barış sesini kısamayacaksınız. 3 milyonu aşkın insan Sayın Öcalan için imza vermiştir. Tecridi kırmamızın önünde duramayacaksınız. Bu sizin korkunuzu, hukuksuzluğunuzu gösteriyor. Bu sizin keyfiyetinizi ve faşizminizi gösteriyor. Şu anda da anons ederek kendilerince kanunları duyuruyorlar ama biz de size duyuru yapıyoruz. Ey polis müdürleri, ey vali suç işliyorsunuz, halk iradesini engelleyemezsiniz, biz burada halkı temsil ediyoruz.

Milyonlar tecride karşı tek ses tek yürek barış talebini haykırıyor

Bugün her ne kadar Gemlik’e yürütmeseniz bile milyonlar tecride karşı tek ses tek yürek barış talebini haykırıyoruz. Tecridi hep birlikte kıracağız, bu ülkeye demokrasiyi, özgürlükleri, barışı birlikte getireceğiz, karşınızda geri adım atacak bir, HDP, bir halk yoktur.

Hevberdevkê KCD'ê Berdan Ozturk jî wiha axifî:

Çareserî felsefeya birêz Ocalan e

Kedkarên çapameniyê îro li Stenbolê li Kadikoyê li hember tecrîdê me xwest em daxuyaniyekê bidin û bimeşin Bûrsayê. Lêbelê faşîzmê careke din rûyê xwe nîşanî me kir. Bi zor û zextê dixwazin daxuyaniya me asteng bikin. Zihniyeta xwe careke din li Kadikoyê nîşanî me dan. Di 7 salan de tiştekî gelek zelal e ku Abdullah Ocalan, bi paradîgmaya xwe bi felsefeya xwe ji Efrîkayê heya Ewropayê bûye hêviyek. Lê kesên desthilatdariyê berdewam dikin bo gelê Kurd çi pêşniyar dikin? Şer, mirin, kuştin tew ev e. Pêşniyariyeke wan a din tuneye. Zihniyeta wan 5'ê Nîsana 2015’an tecrîd giran kir, zihniyeta şer dan destpêkirin. Ev şer ji bo kê hate destpêkirin? Rewşa îro li Tirkiyêyê feqîrî û belangazî ye. Birêz Ocalan ji bo gelê Kurd û gelê Tirkiyêyê çi pêşniyar dike? Pêşniyarên wî li cîhanê û li Rojhilata Navîn bûye hêviyeke mezin. Çareserî felsefeya birêz Ocalan e. 

12 Haziran 2022