
Mardin milletvekilimiz Mithat Sancar bugün Meclis'te Eş Genel Başkanlarımızın ve milletvekillerimizin gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan basın toplantısında şunları ifade etti:
Ortada bir hukuki süreç yok. Bu bir yargı değil, bir darbe sürecidir. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili tartışmalarda bu darbeye işaret etmiştik. Maalesef farklı hesaplar nedeniyle çağrımıza Meclis’ten bir destek gelmedi.
Bugün amaçlanan, 1 Kasım’da amaçlanandır; bizi Meclis dışında bırakmak. 15 Temmuz’da bu Meclis’e atılan bombalarla, partimize yapılan operasyon arasında zerre kadar fark yoktur. Demokratik siyasete bombalar atılıyor. Bu bombalara sessiz kalırsak, diktatörlük rejimi kurumsallaşacaktır.
Bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Boyun eğmemizi bekliyorlarsa kesinlikle hüsrana uğrayacaklar. Boyun eğmeyeceğiz. Özgürlük ve barış için siyaseti sürdüreceğiz. Aynı kararlılıkla ilkelerimiz savunmaya devam edeceğiz. Sadece burada değil, her yerde, hapishanelerde de aynı ilkeleri savunacağız.
Şu anda savcılıklarda konuşan eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz de bu ilkelerden başka hiçbir şeyi ifade etmemişlerdir. Onlar da, bunun bir yargı süreci olarak kabul edilmesi anlayışına asla prim vermeyeceklerini vurgulamışlardır.
Hep birlikte göreceğiz. 1994’te Orhan Doğanların gözaltına alınması ülkenin tarihine ve onu yapanlarına alınlarına kara bir leke olarak sürülmüşse, bugün bunları yapanların da yüzleri kararacak, alınlarına utanç yazısı çıkmamacasına yazılacaktır. Bu utanca ortak olmak istemeyenlerin, bugün bütün demokratik imkanları kullanarak ses çıkarmaktan başka yolu yoktur. Dayanışma çağrımız bize destek çağrısı değildir. Ülkede iç savaşı önleme, demokrasiyi kurtarma, özgürlüklere yürüme çağrısıdır.
4 Kasım 2016