Mukaddes Erdoğdu Çelik serbest bırakılmalıdır

Partimiz Merkez Disiplin Kurulu Eş Başkanı Mukaddes Erdoğdu Çelik, 4 Nisan 2017 tarihinde partimiz bileşenlerine yönelik gerçekleşen operasyon kapsamında gözaltına alınmıştır. Hala gözaltında tutulan sevgili arkadaşımız, ciddi sağlık sorunları karşı karşıyadır.

Siyasi iktidar yönetici ve çalışanlarımızın her anını takip etmekte ve siyasi operasyonlar ile referandum çalışmalarımızı engellemeye devam etmektedir.

Mukaddes Erdoğdu Çelik’in bugüne kadarki siyasi mücadelesi herkesin malumudur. Siyasi iktidarın günlerce gözaltında tutarak ve hayatını riske atarak hakkında bir delil elde edeceği, gizli ve suç unsuru olacak hiçbir eylemi olmamıştır. Partimizin Merkez Disiplin Kurulu Eş Başkanı olan arkadaşımızın, operasyon hedefi olmasının tek nedeni, referandum sürecinin aktif bir çalışanı olmasıdır.

4 Nisan günü sabaha karşı evine yapılan operasyonla gözaltına alınan arkadaşımız, halen Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde tutulmaktadır. Akdeniz anemisi hastalığı ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olan arkadaşımızın nezarethane koşullarında sağlık sorunları artmakta ve uyku apnesi nöbetleri, yüksek tansiyon ile birlikte ciddi yaşamsal risk barındırmaktadır.

Siyasi iktidar her gün ağır insan hakları ve hukuk ihlalleri yaratmaktadır. Sağlık durumundan endişe duyduğumuz arkadaşımız Mukaddes Erdoğdu Çelik derhal serbest bırakılmalıdır.

Halkların Demokratik Parti
Merkez Disiplin Kurulu