
İzmir Milletvekilimiz Müslüm Doğan, Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün bir televizyon programında kullandığı, “Suriye’deki, Irak’taki mezheplerle bizdeki mezhep ayrılığı çok farklı. Bizim Alevi kitlemiz, kendisine baskı yapılsa da, yakılsa da, öldürülse de buna karşılık vermeyen, tam tersine sineye çeken ama bunu farklı şekillerde anlatan bir yapıya sahip. Bu bizim için büyük bir şans” sözlerine Meclis kürsüsünden yanıt verdi.
Doğan şu ifadeleri kullandı:
Eski bir belediye başkanı: “Türkiye’de Aleviler öldürülse de yakılsa da sineye çekiyor, bu bizim için bir avantajdır” diyor. Belediye başkanı, sen ne yapmak istiyorsun? Alevileri nasıl itibarsızlaştırabilirsin? Aleviler hayatın tüm mücadele alanlarında, demokratik alanlarda mücadele vermektedir. Bu senin haddini aşar ve bu hadsizliğin de bedelini hukuk muhakemeleri ölçüsünde verecekler.
Esas olarak, Alevi inancı ve öğretisinin özgün halini ileri kuşaklara aktarma çabası içerisinde olduğumu size belirtmek isterim. Bir kardeşlik iklimine ihtiyaç olduğunu, Alevilerin de en çok barışa ihtiyaç hisseden, en çok ihtiyaç duyan bir toplum yapısı içerisinde yer aldığını burada belirtmek isterim.
13 Aralık 2016