Newroz alanlarından ortak mesaj: AKP-MHP iktidarından hesap soracağız!

Diyarbakır, Cizre, Nusaybin, Patnos, Doğubayazıt, Çanakkale, Bandırma, Cihanbeyli ve Göle’de yüz binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Doğubayazıt

Doğubayazıt’ta düzenlenen Newroz kutlamalarına Eş Genel Başkan Yardımcımız Tayip Temel, Danışma Kurulu Üyemiz Diba Keskin ve milletvekilimiz Dilan Dirayet Taşdemir katıldı. Kutlamalarda konuşan Temel, şunları söyledi:

“14 Mayıs bizim için Rojava’nın, Roboski’nin, Cizre’nin ve depremin meydana geldiği kentlerin hesap sorma günüdür. Kürt halkı büyük saldırılarla karşı karşıyadır. Rojava’ya yönelik işgal halen devam ediyor. İran’da Rojhilat halkına karşı katliam politikaları devam ediyor. Güney Kürdistan’da ihanet devam ediyor. Kürt halkı bir statü elde edene kadar katliam tehlikesi devam eder. Buradan herkese sesleniyorum; partimizin çatısı altında örgütlenin ki tüm bu yaşananların hesabını soralım. Bu Newroz tutsakların bırakılmasına, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılmasına ve sesini duymamıza vesile olacaktır.”

Cizre

Cizre Newroz alanında on binlerce kişinin katıldığı kutlamalara Van Milletvekilimiz Sezai Temelli, Şırnak Milletvekillerimiz Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz ile parti yöneticilerimiz katıldı.

Nusaybin

Nusaybin’de düzenlenen kutlamalara Parti Sözcümüz Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Rüştü Tiryaki ve önceki dönem milletvekilimiz Gülser Yıldırım katıldı. Kutlamalarda konuşan Tiryaki, “Buradan İmralı'ya da selamlarımızı gönderelim. Bir haftada çatışmayı sonlandıracağını söyleyen Sayın Öcalan üzerindeki ağır tecridi de kıracağız. Direnişin merkezi Nusaybin'den direneceğiz. Kazanacağız. Tecridi kıracağız” diye konuştu.

Günay ise "Çünkü alanlar özgürlük diyor. Newroz ateşi etrafında toplananlar Öcalan’a özgürlük istiyor. Selam olsun Sayın Öcalan’a! Tecrit politikasına rağmen bu ülkede çözümün anahtarı Öcalan’dır” dedi.

Patnos

Patnos’ta yapılan kutlamaya milletvekillerimiz Muazzez Orhan, Abdullah Koç ve parti yöneticilerimiz katıldı. Kutlamalarda konuşan Orhan, şunları söyledi:

"Bu depremde bir kez daha gördük; insanlar enkaz altında kaldı ve bu iktidar saltanatına ve saraylarına saklandı. İnsanları aç susuz soğukta bıraktılar. İnsanların kanını sattılar, yardımlara el koydular, dayanışmayı engellediler. Bir kez daha gerçek yüzlerini gördük. Bu iktidarın beslendiği tek şey savaş politikaları ile saltanatını sürdürmektir.”

Koç ise şunları söyledi: "Avukatlar ve aileler İmralı'ya gidemiyor. Sayın Öcalan'a yönelik tecrit politikasını derinleştiriyorlar. Bizler bu tecridi kınıyoruz. Bizler insan haklarına riayet edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu ülkede Kürt sorununun çözülmesinin tek yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasından geçiyor.”

Göle

Ardahan Göle ilçe binası önünde yapılan kutlamaya Van Milletvekilimiz Murat Sarısaç, İstanbul Milletvekilimiz Züleyha Gülüm ve parti yöneticilerimiz katıldı.

Kutlamada konuşan Sarısaç, şunları söyledi: “21 yıldır iktidardalar. Erdoğan’dan Süleyman Soylu’ya kadar hepsi Avrupa’nın onları kıskandığını ileri sürüyordu. Rojava’da savaş sürdürürken, depremlerde günlerce arama kurtarma yapamadılar. Kendileri halkın yardımına koşmadıkları gibi ilk günden gönüllüleri de engellediler. Burada Patnos Belediyesi’nin göndermek istedikleri yardımlara el koydular. Yüzlerce belediyemize kayyım atadılar. Kürdistan’daki tüm belediyelerimize kayım atandı. Belediyenin tüm kaynaklarını kendi yandaşları ve iktidarları için harcıyorlar. Mutlaka bunların hesabını soracağız. Ülkeye yaşattırdıkları her şeyin hesabını AKP-MHP iktidarından soracağız.”

Züleyha Gülüm ise şunları söyledi :“Kimse bizden boyun eğmemizi, savaş politikalarını kabul etmemizi beklemesin. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenler olarak direnmeye devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada barışın zamanı, kazanmanın zamanıdır; bu ülkeye adaleti ve kadın erkek eşitliğini getirmenin zamanıdır. Bugünden başlayarak seçimde bunlardan hesap soracağız. Onları saraylarından indireceğiz.”

Çanakkale, Balıkesir Bandırma ve Konya Cihanbeyli’de de Newroz kutlamaları yapıldı.

21 Mart 2023