Noel ve Yaldo bayramları kutlu olsun!

Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Tülay Hatimoğulları'nın açıklaması:

Tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı (Kutsal Doğuş Yortusu’nu) ve Süryani halkının Yaldo Bayramı'nı, yaklaşan yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyor, yeni yılın barış, eşitlik, adalet ve özgürlük getirmesini diliyoruz.

Halkların, inançların, kadınların, gençlerin, emekçilerin, doğa savunucularının otoriter AKP iktidarına karşı direndiği zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Pandemi koşullarının sürdüğü, ekonomik krizin ağır etkileri altında ezilen ve krizin faturası ödetilmek istenen toplumun özgürlük, eşitlik ve bir arada yaşama mücadelesini yükselttiği bir dönemi de aynı anda yaşıyoruz.

Hiçbir kimliğin, kültürün, inancın ve anadilinin diğerinden üstün görülmediği, her yurttaşın eşit koşullarda, bir arada ve kültürünü özgürce yaşadığı bir ülke olma umudunu büyüterek, mücadeleyi yükseltiyoruz. Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirmesini diliyoruz. Noel ve Yaldo bayramları kutlu olsun!

Tülay Hatimoğulları
Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı