Noel ve Yaldo bayramları kutlu olsun!

Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcülerimizin açıklaması:

Tüm Hristiyanların Noel Bayramı (Kutsal Doğuş Yortusu’nu) ve Süryani halkının Yaldo Bayramı kutlu olsun. Tüm insanlığın yaklaşan yeni yılını da en içten dileklerimizle kutluyoruz; yeni yılın barış, eşitlik, adalet ve özgürlük getirmesini diliyoruz. 

Hiçbir kimliğin, kültürün, inancın ve anadilin diğerinden üstün görülmediği, her yurttaşımızın eşit koşullarda bir arada yaşadığı bir ülke olma umudunu koruyor ve büyütüyoruz. Özgürlükçü ve adil bir yeni yaşamı kurma kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Halkların, inançların, kadınların, gençlerin, emekçilerin, işçilerin, yaşam ve doğa savunucularının otoriter AKP-MHP iktidarına karşı direndiği zorlu bir yılı daha geride bırakıyoruz. Tüm baskılarla kuşatılarak nefessiz bırakılan, ekonomik krizin ağır etkileri altında ezilen, krizin faturası ödetilmek istenen toplumun özgürlük, eşitlik ve bir arada yaşama direncini de aynı anda yaşıyoruz.


Dünyada farklı halkların ve inanç gruplarının, çatışma ve savaşların gölgesinde karşıladıkları bayramların tüm insanlığa barış getirmesini diliyor; kardeşlik ve dayanışma duygularımızı pekiştireceğine inanıyoruz.

Tülay Hatimoğulları & Turgut Öker
Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüleri

24 Aralık 2022