Nuriye ve Semih’le dayanışmak için 28 Eylül’de Sincan’a

Hukuksuz ve hükümsüz olarak atıldıkları işlerine geri dönmek için tam 202 gün önce açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 28 Eylül 2017’de mahkemeye çıkacak.

Ankara Valiliği, Nuriye ve Semih’in haklı eylemine ev sahipliği yapan İnsan Hakları Anıtı ve çevresini neredeyse nefes almaya dahi yasaklamıştır. Ancak bu yetmemiş olacak ki, eğitimcilerin haklı mücadelesini gözden ırak tutmaya çalışan yargı da, duruşmayı Ankara Adliyesi’nden kilometrelerce uzaktaki Sincan Cezaevi Kampüsü’ne kaçırmıştır.

Avukatları tutuklanan, destekçileri ev hapsine alınan Nuriye ve Semih tüm engellemelere rağmen hak arayışlarına dirençle devam ediyor. Bir önceki duruşmada Nuriye ve Semih’i mahkemeye getiremeyecek kadar ‘eksik sayıda’ olan güvenlik güçleri, bugün Nuriye’nin çevresine etten duvar örerek onu hastaneye kaldırmıştır. Bir önceki duruşmadan 2 önce avukatlarının gözaltına alınması gibi, Nuriye de duruşmadan 2 gün önce kendi isteği dışında hastaneye kaldırılmıştır.

Savunma hakları gasp edilen, bir önceki duruşmaya katılma talepleri, kabul edilemeyecek gerekçelerle reddedilen Nuriye ve Semih yalnız değildir. Mücadelelerini sahiplendiğimizi ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek amacıyla, hukukçuları ve duyarlı halkımızı 28 Eylül Perşembe günü Sincan Cezaevi Kampüsü içinde 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya çağırıyoruz. 

Ayşe Acar Başaran
HDP MYK Üyesi (Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu)
ve Batman Milletvekili
26 Eylül 2017