Oluç: HDP kilit değil anahtardır

Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç ve beraberindeki heyet Bingöl’deydi. Oluç’a milletvekillerimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit, Şevin Çoşkun, Mahmut Celadet Gaydalı ve Erdal Aydemir ile il yöneticilerimiz eşlik etti. Solhan ve Bingöl’de esnaf ziyareti yapan heyetimiz Bingöl İl binası önünde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Buluşmada konuşan Oluç, özetle şunları söyledi: 

"HDP 2015’ten bugüne kadar çok ağır baskılara rağmen büyük direnç gösterdi seçmenleriyle, Kürt halkının inanılmaz desteğiyle birlikte. Tüm baskılara rağmen gücünü artırarak bugünlere gelmiş bir partidir HDP.  Türkiye’de bir seçime yaklaşıyoruz. Bu herhangi sıradan bir seçim değil, bu aslında ülkenin geleceğinin belirleneceği bir seçimdir. Ülke demokrasiye, özgürlüğe, hukuka, adalete, barışa doğru mu yürüyecek yoksa daha ağır ve faşizan baskıların olduğu, zulmün, işsizliğin ve yolsuzluğun arttığı bir yöne doğru mu gidecek? İşte bu seçimde bunun kararı verilecek. Bu karar verilirken de HDP anahtar bir role sahiptir. Özellikle anahtar diyoruz, kilit demiyoruz. Bütün kilitleri açacak bir anahtardır HDP. HDP’nin durumu budur. Ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakı, HDP olmaksızın istedikleri sonucu alma durumunda değil."

Her iki ittifak da sabıkalı

"Her iki ittifak da aslında demokrasi konusunda son derece sabıkası yüksek olan partilerden oluşan ittifaklardır. Sabıkaları yüksektir, kimisinin yakın dönemde, kimisin daha geçmiş dönemde. İnsan hakları, Kürt halkının hakları, demokrasi, özgürlükler ve barış söz konusu olduğunda hepsinin muhakkak bir sabıkası vardır." 

"Çok değerli arkadaşlarımız bedel ödemektedirler. Özgürlük, barış, demokrasi, adalet ve eşitlik için bu bedeli ödüyorlar. Eğer bu bedelleri ödüyorsak mutlaka bunun karşılığında bu mücadeleyi olumlu sonuçlandırmak da bizim görevimizdir. Bu nedenle seçimlere çok büyük önem veriyoruz. Çok güçlü bir şekilde bu seçimlerden çıkmamız gerekiyor. Türkiye artık seçim ortamına girdi. Seçim Nisan’da da Mayıs’ta da Haziran’da da olsa 9 aydan az kaldı. Dolayısıyla böylesi bir ortamda artık bizim için her gün aslında aynı zamanda bir seçim çalışmasıdır. Birliğimizi daha da genişletmenin, hata edip de yıllarca AKP’ye oy vermiş olan arkadaşlarımızı bu hatalarından döndürmenin zamanıdır."

Kim suç işliyorsa İçişleri Bakanı ile fotoğrafı var

"Bu kadar büyük hırsızlık, yolsuzluk, kara para aklaması yapılıyor. Parça parça dökülüyorlar. Bir bakıyorsunuz vekilleri yolsuzluğa bulaşmış, bir bakıyorsunuz bakanları uyuşturucu baronlarıyla poz vermiş. İçişleri Bakanı biliyorsunuz, foto albümü yaptı adam. Kim bir suç işliyorsa bir bakıyorsunuz onunla fotoğrafı çıkmış. Kayyım atanmış, yolsuzluktan alınmış fotoğraf var. Böyle zengin bir albüm Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihinde hiçbir içişleri bakanına nasip olmadı. Her türlü karışık ve suç işini organize eden bir odak var orada. Tabii ki o kadar suç işleyince suçlarını örtecek bir şey yapması gerekiyor, onu da HDP’ye saldırarak yapıyor, Kürt halkına düşmanlık yaparak yapıyor. Sadece burada değil Efrin’de, Rojava’da yapıyor. Gerçekten biz bunu deneyle kanıtladık. Kim AKP içerisinde bir hırsızlığa ve yolsuzluğa bulaşmışsa, en fazla Kürt düşmanlığını o yapıyor. Çünkü kendi karanlık işlerini böyle örtüyorlar."

16 Eylül 2022