HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Önder, seçim çalışmaları kapsamında, TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nı ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu. MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan ve MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyesi Süleyman Solmaz tarafından karşılanan Önder, burada İstanbul'un kent sorunları ile ilgili sorunları masaya yatırdı.

Yapılan ziyarette söz alan Önder, Meclis eksenli bir siyasetten öte sokak eksenli bir siyaset izlediklerine dikkat çekerek, "Seçim sayesinde görüşlerimizi geniş kitlelere duyurma imkanı bulduk. Bir bilinç oluşturma, farkındalık yaratmanın tam zamanı. Kent sürgünlerinden tutun da talan edilen tüm yaşam alanlarına kadar, halkın sorunları yoğun" dedi.

Önder'in konuşmasının ardından MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan, kente ilişkin görüşlerini Önder'le paylaştı. MMO'nun bir gece operasyonları ile susturulmaya çalışıldığını hatırlatan Arslan, "Kent mağdurlarının, kente sahip çıkanların yanlarında olacağız. Kentin ulaşım, sağlık, barınma çok sayıda sorunu var. Bu sorunları çözmek için yola çıkanlarla kol kola olacağız." dedi.

Arslan'ın ardından MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyesi Süleyman Solmaz konuştu. Geçmiş yıllarda mevcut siyasi partilere eşit mesafede durmaya çalıştıklarını hatırlatarak, artık bu tutumdan vazgeçtiklerini söyleyen Solmaz, "Kentin uğradığı saldırılar karşısında, böyle bir siyaset yürütenlere eşit mesafede duramazdık. Kente sahip çıkanların yanında sol, sosyalist, eşitlikçi yaklaşım sergileyenlerle yan yana duracağız. Onlardan yana taraf olacağız" şeklinde konuştu.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından son buldu.

18.02.2014