Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Meclis'teki odasında Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın ve beraberindeki heyet ile bir araya gelerek arıcıların sorunlarını dinledi. Heyet adına konuşan Aydın, arıcılık konusunda Türkiye'nin Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu belirtti. Arıcılığın ekonomik açıdan son derece önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Aydın, sektörün yaşadığı önemli bir sorunu şu sözlerle aktardı: "İki sene önce çıkan bir yasayla Tarım Bakanlığı destekleme ödemelerini daha önce olduğu gibi birliklere değil, doğrudan arıcılara ödenmesine karar verdi. Bakanlığı mahkemeye verdik, davayı da kazandık. 60 milyon destekleme bedeli yakında ödenecek. Destekler birliklere gönderiliyordu, oysa şimdi direkt TC no ile kişilere gönderilecek. Bu durumda da hiçbir birlik aidat alamayacak ve dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak."
Aydın, arıcıların sorunları anlatırken Karayazı, Başkale civarlarından kendilerine PKK'li süsü veren korucuların arıcılardan haraç istediklerini söyledi.
Demirtaş, "Ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz. Her tür sorununuz için size bir danışmanımızın telefonunu vereceğiz ve kendisini görevlendirerek sorunlarınızı bize aktarabilmenizi sağlayacağız" diyerek sorunların çözümü için her türlü çalışmayı yapma sözü verdi.
21.01.2015