Aralarında Prof. Dr. Ferhat Kentel, Doç. Dr. Ferda Keskin, eski milletvekili Ufuk Uras, sanatçı Kerem Kabadayı, gazeteci Roni Margulies gibi siyasetçi, gazeteci, sanatçıların bulunduğu aydınlar yerel seçimlerde HDP'ye desteklerini Cezayir Toplantı Salonu'nda yaptıkları basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıya HDP Beyoğlu Belediyesi Eşbaşkan Adayı Korhan Gümüş de katıldı.

Tanbay: AKP'ye çok kızgınız diyorsak oylar HDP'ye

Toplantıda ilk sözü alan dansçı Zeynep Tanbay, Türkiye'nin en büyük sorununun Kürt sorunu olduğunu ve Kürtlerin taleplerinin ve mücadelelerinin yanında durmak için de HDP ve BDP'yi desteklemek gerektiğini, kendisinin de bu sebeple HDP'yi destekleyeceğini açıkladı. "Oylar bölünmesin oylar CHP'ye verilsin" yönünde açıklama yapan aydın ve gazetecilerin tavrını eleştiren Tanbay, "Bu yaklaşımı esefle karşılıyorum. Bu Kürtlerin mücadelesini ve Kürt siyasetini hiç kabul etmemek demektir. Böyle açıklama yapanlara tekrar düşünün, ayıp etmeyin diyorum. Hasan Cemal oyunu CHP'ye vermesinin CHP'li olduğu anlamına gelmeyeceğini söylemiş. Korkmayın Beyaz Türkler, Kürtlere oy verirseniz, Kürt olmazsınız yine beyaz kalırsınız. Bugün eğer AKP'ye çok kızgınız diyorsak oyunuzu HDP'ye verin" dedi.

Kentel: HDP, çirkef politikaya karşı duruşu ifade ediyor

Prof. Dr. Ferhat Kentel ise yerel seçimlerin sadece bir seçim olmadığını derin bir kriz yaşayan Türkiye'de önemli bir seçim olacağını söyledi. Böylesi bir süreçte HDP'yi desteklemenin çok büyük anlam taşıdığının altını çizen Kentel, "Çirkef politikaya karşı bir duruşu ifade ediyor. Bu kutuplaşma ortamında alternatif bir ses olmak çok önemli. HDP'yi destekliyorum" dedi.

Keskin: Oyun adresi HDP'dir

Doç. Dr. Ferda Keskin de 'Oylar bölünmesin CHP'ye destek verin' anlayışının negatif siyaset anlayışını ifade ettiğini söyledi. Keskin, "Bütün sınırlara karşı mücadele vermek gerekiyor. Böyle bir mücadeleyi verecek parti de HDP'dir. O zaman oyun adresi de HDP'dir" dedi.

Kabadayı: Şehirlerimizi yönetmek için oyum HDP'ye

Mor ve Ötesi Grubu Solisti Kerem Kabadayı da barıştan yana olduğunu ve bu sebeple HDP'yi desteklediğini açıkladı. Kabadayı, "Kürt halkının talepleri ile dayanışmak ve barıştan yana olduğum için HDP'yi destekliyorum. Kendi şehirlerimizi yöneterek merkez siyasete darbe indirmek için oyum HDP'ye" diye konuştu.

Margulies: Solun oylarını bölen parti başkanı bozkurt işareti yapan CHP'dir

Gazeteci Roni Margulies ise CHP'nin lehine 'Oylar bölünmesin' söylemi ile bir kampanya başlatıldığını söyledi ve "Türkiye'de solun oylarını bölenin HDP değil, CHP olduğunu" belirtti. Margulies, "Solun oylarını bölen parti başkanı bozkurt işareti yapan CHP'dir. Solun oylarını geçmişten bu yana bu parti bölmektedir. Özgürlükçü bir alternatif inşa edilecekse CHP'nin yenilmesi ve çekilmesi gerekir. Oyum HDP'ye" dedi.

Uras: Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan

Eski Milletvekili Ufuk Uras ise, "Biz neden ve kimden yana olduğumuz üzerinden tavır belirliyoruz. Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan. Oyum HDP'ye" ifadeleriyle HDP'ye desteğini açıkladı.

28.3.2014