Pariste yaşanan katliam aydınlatılsın, asıl failler ortaya çıkarılsın

Emek ve Özgürlük İttifakının açıklaması:

Yargıyı kendi denetimine alarak toplumsal muhalefeti tasfiye etme aygıtına dönüştüren AKP-MHP iktidarının ağır cezalara çarptırdığı binlerce insan, özellikle son yıllarda ülke dışına çıkmak zorunda bırakılmıştır. Gittikleri ülkelerde de can güvenlikleri sağlanamamakta ve saldırıya açık hale gelmektedirler.

2013 yılında katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın asıl katillerinin ve bağlantılarının açığa çıkarılmamış olması yeni bir katliama yol açmıştır. Düzenlenen saldırı sadece ırkçı saiklerle işlenmiş bir cinayet değildir. Bizzat planlanmış, programlanmış ve sonuçları hesaplanmıştır. Böylesi organize bir katliamı tek bir insanın yapabileceği bir eylem olarak görmek mümkün değildir.  Kürt işyerlerine ve Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneğine düzenlenen saldırıyı bütün bağlantılarıyla açığa çıkarmak Fransız devletinin sorumluluğundadır. 2013 yılında işlenen katliamın failleri hala belirsizliğini korurken son katliamın asıl faillerinin ortaya çıkarılmaması bütün Fransız yargısını ve Fransız hükümetini zan altında bırakacaktır!

Bizler, başta Avrupa’daki devrimci ve demokratik güçler olmak üzere bütün toplumsal kesimlerin bu olayın aydınlatılması için gerekli duyarlılığı göstermesini talep ediyor, yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Emek ve Özgürlük İttifakı
24 Aralık 2022