Partimize destek ziyaretleri sürüyor: İlk seçimde AKP’ye büyük bir yenilgi yaşatacağız

Partimize yönelik artarak devam eden intikam saldırılarına karşı toplumun bütün kesimlerinden destek ziyaretleri sürüyor:

Partimize yönelik artarak devam eden intikam saldırılarına karşı toplumun bütün kesimlerinden destek ziyaretleri sürüyor. Gözaltında bulunan yöneticilerimizin adliyeye çıkarıldığı saatlerde Genel Merkezimizi bir grup Karadenizli yurttaş, Eğit-Der, 78’liler Derneği Türkiye Meclisi ve KESK’e bağlı BES, Tüm Bel-Sen gibi sendikalar ziyaret etti. 

Sabah saatlerinde tulum ve horonla destek ziyaretinde bulunan Karadenizliler renkli görüntüler oluşturdu. Heyeti HDP Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, MYK üyeleri ve parti çalışanları da alkışlar ve zılgıtlarla karşıladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da daha sonra Karadeniz heyetiyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Diğer heyetleri de Eş Genel Başkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan, İlknur Birol, MYK üyeleri Özlem Gündüz, Hüseyin Taka karşılayarak görüştü.  

Hepimize geçmiş olsun 

BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, HDP’ye geçmiş olsun dileğinde bulunarak saldırının HDP şahsında bütün emek, demokrasi güçlerine yönelik olduğunu dile getirdi. Akpınar, “Size geçmiş olsun demiyorum, hepimize geçmiş olsun. Hep birlikte bu saldırılara karşı durmak ve saldırıyı durdurmak zorundayız” dedi. 

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise HDP’ye yönelik kayyım darbesinden belediye emekçileri olarak kendilerinin de çok fazla etkilendiğini ve mağdur edildiğini belirterek, “HDP’nin her şeye rağmen ayakta kalmasını, direnmesini hazmedemiyorlar. Biz HDP ile birlikte bu saldırıları bertaraf edeceğimize inanıyoruz” dedi. 

HDP her türlü saldırının altından kalktı 

Eğit-Der Genel Başkanı Mustafa Demir ise daha önce HDP’nin yakıldığını hatırlatarak, “O zaman da ziyarete gelmiştik. Ortada bina kalmamıştı, çadır gibi bir yerde görüşmüştük. HDP o yıkımın altından kalktı, bugüne kadar her türlü yıkımın altından kalktı. Bugün hep birlikte bu saldırıların altından kalkacağız” dedi. 

Tuncer Bakırhan ve Özlem Gündüz de heyetlerle yaptıkları görüşmelerde, HDP’nin bütün bu saldırılara karşı güçlenerek yoluna devam edeceğine işaret ederek, “İlk günden beri toplumun her kesiminden gösterilen dayanışma gücümüze güç katıyor” açıklamasında bulundu. 

Son HDP'liyi kelepçeleyip götürseniz onun yerini alacak yüzbinlerce insan var

78'liler Derneği Türkiye Meclisi heyeti adına konuşan Gani Algan askeri darbelerin mağdurları olarak, HDP'ye yapılan saldırıları bir darbe pratiği olarak gördüklerini söyledi. Kürt sorununun çözümsüzlüğünün Türkiye'deki birçok sorunun temel nedeni olduğunu belirten Algan, "AKP HDP'ye saldırarak bu gerçekten kaçamaz. Tecritle bunun üstünü örtemez. HDP güçlenerek yoluna devam edecek" dedi. 78'liler ile görüşmede konuşan İlknur Birol ise, "HDP'yi etkisizleştirmek, geriletmek hatta belki kapatmak istiyorlar. Ama unutmasınlar bugün son HDP'liyi bu kapıdan kelepçeleyerek götürseler bile onun yerini alacak binlerce, yüzbinlerce HDP'li var" diye konuştu. 

Özgürlük mücadelesini Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkesiyle birlikte veriyoruz 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da hem BES ile görüşmede hem de Karadeniz heyetiyle bir araya gelişinde dayanışma gösteren herkese teşekkür etti: Buldan Karadeniz heyetiyle görüşmede şöyle konuştu: 

Genel merkezimize dayanışma duygularını paylaşmak için çok fazla heyet geliyor. Ancak en kıymetli heyetin bu heyet olduğunu ben özellikle belirtmek isterim. Biz yıllar önce de bu mücadeleyi Kürdüyle Türküyle, Lazıyla Çerkesiyle hep birlikte vermiştik. Çünkü bu ülkede yaşanan acılar, bu ülkedeki baskılar, bu ülkedeki zulüm hiçbir zaman sadece Kürtlere yapılmadı. Belki en fazla bedeli Kürtler ödedi, en fazla acıyı Kürtler yaşadı ama bu ülkede yaşanan acılardan her zaman Türk halkı da özellikle Karadeniz bölgesindeki halklarımız Lazlar, Çerkesler, Ermeniler, Süryaniler farklı mezhepler ve inançlar da yaşadı. 

Bu operasyon HDP şahsında Türkiye halklarına yapılmıştır 

Bu acılar karşısında da dimdik ayakta durmasını bildik, her zaman güçlü bir irade ortaya koyduk. Bu son operasyon özel olarak HDP’ye yapılmış olabilir ama genel olarak Türkiye halklarına yapılan bir operasyondur. Bu operasyon hukuki değil siyasidir. Özellikle son dönemlerde HDP’nin Türkiye halklarına verdiği umut AKP iktidarını böylesine bir saldırıya yönlendirmiştir. 

Buldan, özellikle 15 Haziran sonrası HDP’ye yönelik saldırıların arttığını, HDP yöneticilerinden milletvekillerine HDP’ye üye olanlardan HDP’ye selam verenlere kadar herkesten intikam almaya çalıştığını belirterek şöyle devam etti:

Biz 90’ları, faili meçhulleri, köy yakmaları yaşadık; başaramayacaksınız 

Çünkü Türkiye halkları AKP’ye kaybettirmeyi önüne hedef olarak koymuştur ve AKP bunun farkındadır. 7 Haziran’da bunu biz onlara yaşattık, 31 Mart’ta belediyelerini tek tek kaybetmeye başladılar. 24 Haziran’da koalisyona gitmeye mecbur kaldılar. Bütün bunlar AKP’nin kaybettiğini ve düşüşe geçtiğini göstermektedir. Bu yüzden bu kadar öfkeli ve saldırganlar. Ne yaparlarsa yapsınlar siyasi operasyonlar, ölümler cezaevleri… Biz bunları her zaman yaşadık. Biz 90’ları, 80’leri gördük faili meçhulleri, kayıpları, köy yakmaları, işkenceleri gördük ama hiçbir zaman bu saldırılar karşısında boyun eğmedik, ilkelerimizden de taviz vermedik. Dimdik ayakta durmayı başardık. 

AKP’ye bir büyük yenilgi daha yaşatacağız 

Bir dahaki seçimde mutlaka ama mutlaka AKP hükümetine büyük bir yenilgiyi önümüze hedef olarak koyduk. Bunu Karadeniz, Ege, Marmara’daki insanlarımızın bize vereceği destekle, bütün toplumun oluşturacağı demokrasi güç birliğiyle AKP’ye yaşatacağız. Bunun sözünü halkımıza veriyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız. 

1 Ekim 2020