Partimize karşı bitmeyen gözaltı ve tutuklamalar faşizmi kurumsallaştırma çabasıdır

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Ümit Dede'nin açıklaması:

Batman'da bu sabah gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonuyla aralarında görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Bekirhan Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Kozluk Belediye Eşbaşkanı Nazime Avcı, HDP Batman eski İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, İl Genel Meclisi üyesi Semra Güneş, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Gurbet Doğan’ın da bulunduğu çok sayıda kadın siyasetçi ve aktivist gözaltına alındı.

Her gün bir yenisi gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları iktidar ve küçük ortağı tarafından tasarlanan istibdat rejimini konsolide etme çabasıdır. Siyasi iktidarın, vesayeti altında bulunan yargı mensupları eliyle geliştirdiği ve hukukun üstünlüğü ilkesini ayaklar altına alan bu uygulamalar demokratik siyaseti tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Siyasi iktidarın özellikle 2015 yılından itibaren şiddete dayalı geliştirdiği militarist siyaset tarzıyla yaratmaya çalıştığı korku iklimine karşı direnen ve ilkeli ve cesur duruşuyla en etkin muhalefet gücü olan partimize, yöneticilerimize, seçilmişlerimize ve özellikle demokratik siyasetin en güçlü yürütücüsü olan kadınlara dönük geliştirilen bu saldırıların iktidarın yaşadığı büyük korkunun yansıması olduğu aşikardır. 

Militarist politikalarıyla ülke demokrasisi için en büyük tehdit haline gelen AKP-MHP ittifakı bu hukuk tanımaz politikalarıyla ömrünü uzatamayacaktır. Tüm baskı politikalarına rağmen büyük bir inançla, cesaretle, emekle büyüttüğümüz demokrasi ve özgürlük mücadelemizin önüne geçemiyorlar, geçemeyecekler. Umudumuzu büyütmeye, kadınların öncülüğünde  ‘’yeni yaşamı’’ ilmik ilmik örmeye devam edeceğiz.

Ümit Dede
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı
31 Mayıs 2022