Partimizi ziyaret eden KHK’li vali yardımcısı: Halk iradesine ve demokrasiye saygı istiyoruz

KHK ile işlerinden uzaklaştırılan ve aralarında eski TSK, Diyanet çalışanları, subay ve vali yardımcısının da bulunduğu bir grup partimize destek ziyaretinde bulundu:

Gelen heyetle HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, MYK üyesi Veli Saçılık görüştü.

Eski Vali Yardımcısı: Demokrasi ve halk iradesine saygı istiyoruz

Görüşmede KHK platformu adına konuşan eski Vali Yardımcısı Mehmet Şahin, son olaylardan sonra HDP’li politikacıların tutuklanması nedeniyle HDP’yi desteklemek istediklerini söyledi. “Amacımız ülkemizde hukukun egemen olması, temel hakların, siyasi hakların insan hak ve özgürlüklerinin kullanılabilmesidir” diyen Şahin, “Ben Konyalıyım, ama Edirne’den Hakkari’ye kadar Türkiye’nin hemen hemen her yerinde çalışma imkanım oldu. Farklılıkları zenginliğimiz olarak görüyorum. Hukukun genel ve eşit olarak herkese uygulanmasını istiyoruz. Mahkemeler karar verinceye kadar hiç kimsenin suçlu ilan edilmemesini, demokrasiye ve halk iradesini saygı gösterilmesini istiyoruz” dedi.

HDP her zaman bize destek oldu

Şahin, herkesin görüşlerini özgürce ifade etme hakkı bulunduğunun altını çizerek, “Ben bir KHK’li olarak Orta Anadolulu bir Türk olarak hak hukuk diyen herkesle ortaklaşabileceğimizi düşünüyorum. Bu Türkiye’yi daha da ileriye götürecektir. Biz HDP’ye moral ziyaretinde bulunduk, kendilerine teşekkür ediyoruz. Onlar da her zaman biz KHK’lilere destek oldular” diye konuştu.

Bakırhan: Meselelerimizi ortaklaştırabilirsek Türkiye’ye barışı ve adaleti getirebiliriz

Tuncer Bakırhan ise KHK’li heyetinin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Aslında şu anda bu ziyareti gerçekleştiren bileşen Türkiye’nin vicdanıdır. İmamından subayına, milli savunmada çalışan emekçisinden Vali Yardımcısına, eğitmenine kadar bir bütünen Türkiye’deki rejimin mağdurlarıyız” dedi. Bakırhan, HDP’nin yıllardır baskı altında olduğunu ve bu baskıların arttığını belirterek, “Belediyelerimize kayyım atanıyor, arkadaşlarımız tutuklanıyor. Ama bu artık kabul edilebilir değil. Bunların hiçbiri sadece HDP’nin sorunu değil. Biz meselelerimize ortak bir şekilde sahip çıkabilirsek Türkiye’ye adaleti, barışı ve ortak yaşamı getirebiliriz” dedi. Bakırhan mevcut saldırılar ortak bir çaba ile durdurulmadığı müddetçe saldırıların süreceğini belirterek, HDP’ye yapılan destek ziyaretlerinin bu açıdan önemli olduğunu söyledi.

Aynı zamanda kendisi de KHK’li olan Veli Saçılık da, “AKP hukuksuzluğu yol edinmiş durumda. OHAL ile birlikte ortaya çıkan KHK’ler ve kayyımlar bunlar tek adam rejiminin parçası. Biz bunlara ses verdiğimiz ölçüde onlar geriliyorlar” dedi. Saçılık ziyaretlerin kimliklerini de işaret ederek, “Şimdi bir imamla, bir eski subayla, vali yardımcısıyla karşı karşıyayız. Ama konuşmak için bir aradayız. Karşı karşıya gelmek için değil. Demokrasi mücadelesinde biz konuşarak aynı yönde mücadele ederek olacaktır. KHK’liler gelecekte proto-tip, birlikte nasıl konuşulur meseleler ortak nasıl çözülür konusunda iyi bir örnek olacak” dedi.

2 Ekim 2020