Partimizi ziyaret eden TTB, 27 Kasım’da yapacakları ‘Beyaz Yürüyüş’e katılım çağrısı yaptı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Genel Sekreteri Vedat Bulut, Merkez Konseyi Üyesi Deniz Erdoğdu Genel Merkezimizi ziyaret etti. TTB heyeti Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ve Eş Genel Başkan Yardımcımız Tuncer Bakırhan ile görüştü. Fincancı, başlattıkları “Emek Bizim Söz Bizim” adlı kampanyaya ilişkin Sancar’a bilgi verdi. 

TTB’nin başlatacağı Beyaz Yürüyüşe katılımın ve ortak mücadelenin geliştirilmesinin konuşulduğu ziyaretin ardından Sancar ve Fincancı ortak bir açıklama yaptı. Fincancı, 1 Ekim itibariyle eylem planı başlattıklarını hatırlatarak, her hafta illerde hekimler ve sağlık çalışanlarının katılımıyla eylemler düzenlendiğini söyledi. “Emek Bizim Söz Bizim buluşmamıza davet ediyoruz” diyen ve iki gündür tüm siyasi partileri ziyaret ettiklerini ve bütün topluma seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Fincancı şöyle devam etti:

Keşke haklı olmasaydık da bu kadar insanı yitirmeseydik

“İstanbul’da başlayan yürüyüş 24 Kasım’da Kocaeli’de, 25’inde Bursa'da, 26’sında Eskişehir’de buluşmalarla devam edecek ve 27’sinde Ankara’ya ulaşmış olacağız. Yürüyüşün ardından Beyaz Forum olacak. Çözüm önerilerimiz neler birlikte konuşalım, çözüm önerilerine ilişkin birlikte karar verilerim diyoruz. Meclis’te olan olmayan tüm siyasi partilere, topluma da sesimizi duyurmaya çalıştık. Bir arada olup birlikte çözüm üretmek hepimizin hedefi. Beyaz Forum bir son değil başlangıç olacak; Türkiye’nin sağlık sistemini birlikte kurgulayacağız. TTB, koruyucu hekimliği önceleyen kamucu sağlık politikasına hep önem vermiştir. Söylediklerimizin ne kadar haklı olduğu pandemi döneminde görünür oldu. Keşke haklı olmasaydık ve bu kadar insanı yitirmeseydik. Herkesi birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Şimdi karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkmak üzere Beyaz Yürüyüş başlatıyoruz. İstanbul’da başlayacak yürüyüşümüz 27’sinde Ankara’ya ulaşmış olacak. Bir arada olup birlikte çözüm geliştirmek hepimizin hedefidir. Toplumun tüm kesimlerini bu buluşmaya davet ediyoruz.” 

Sancar: Yürüyüşü destekliyoruz 

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ise ziyaret ve bilgilendirme için TTB heyetine teşekkür ederek, şunları söyledi: 

“Demokratik mücadele ortaklığı için başlattığımız politikanın somut bir örneğini önümüze koydular. Gelecekteki demokratik mücadele ortaklığını büyütecek, sağlam ayaklar üstüne basmasını sağlayacak bir program olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Meslek, emek, hak örgütleri ve diğer çevrelerce de benzer çalışmaların yürütülmesi, ortak denize akan büyük nehirler oluşturulmasına yönelik inancımızı pekiştirdi. Önümüzdeki dönemde her alandaki demokratik dönüşüm, yeni başlangıç, adalet, özgürlük ve eşitlik mücadelesine büyük katkı sunacağından hiçbir şüphemiz yok. Her alanda elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna bir kez daha duyurmak istiyoruz.”

9 Kasım 2021