Sahte deliller, seçilmiş savcı ve hakimlerle adayımız Ayten Dönmez tutuklanmıştır, gerçekler bilirkişi raporuyla ortaya çıkacaktır

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonumuzun açıklaması:

AKP-MHP faşist rejimi kaybedeceğini anladıkça yıllardır uyguladığı ancak her seferinde sonuçsuz kalan kirli algı operasyonlarına başvurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde onlarca ilde içerisinde avukatlardan sanatçılara, annelerden MYK üyelerimize kadar arkadaşlarımıza dönük yürütülen siyasi kırım operasyonunun bir devamını da 26 Nisan günü Kocaeli Milletvekili Adayımız Ayten Dönmez’i tutuklayarak sürdürmüştür. 

Çok aceleci oldukları, kaybetmenin paniğiyle hareket ettikleri vekil adayımızı apar topar tutuklamalarından belli olmuştur. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olmasına rağmen gözaltının daha ilk dakikalarından itibaren basına servis ettikleri sahte resimlerle bir algı oluşturmaya çalışmışlardır. Jandarmanın yanlı kriminal sonuçları dayanak gösterilerek sahte deliller üzerinden, seçilmiş özel savcı ve hakimler eliyle vekil adayımız tutuklanmış ve böylece algı operasyonları sürdürülmüştür.

Soruyoruz:

1- Hakkında gizlilik kararı bulunan ve avukatların bile ulaşamadığı bilgilere yandaş medyanız nasıl ulaştı?

2- Bu bilgiler vekil adayımızı hedef gösteren Suç İşleri Bakanınız tarafından mı servis edildi? 

3- Bu bilgilerin yargı eliyle değil de siyasi bir kumpas olarak Suç İşleri Bakanınız tarafından organize edildiği çok belli değil mi?

4- Avukatlarımızın talep ettiği bilirkişi ve HTS kayıt sonuçları bağımsız kurumlarca değerlendirildiğinde hakikat açığa çıkacak ve yayınladığınız sahte resimlerle vekil adayımızın aynı kişiler olmadığı açığa çıkacaktır. Bu durumda Cumhurbaşkanı ve Suç İşleri Bakanı başta olmak üzere tüm sorumlular istifa edecek mi?

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki vekil adayımız Ayten Dönmez bu halkın gönlünde vekildir. Hiçbir kumpas davası bu hakikati değiştirmeyecektir. Dört elle sarıldığınız algı operasyonlarınız bizleri yolumuzdan alıkoyamayacak ve büyük kaybedişinizi engelleyemeyecektir.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu 
29 Nisan 2023