Sancar: AKP-MHP ittifakı darbecidir, kumpasçıdır ama onları biz göndereceğiz

Yeşil Sol Parti, seçim kampanyası kapsamında Yalova’da halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ve milletvekili adayları katıldı.

Cengiz Çiçek: Ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler

Burada konuşan ve kumpas davalarına dikkat çekerek, bu sabah yapılan operasyonlara tepki gösteren HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, “Soykırım yargılamalarında vatandaşın, emekçinin, yoksulun hukukunu koruyan avukat arkadaşların hepsine buradan selam olsun. Bizi bu baskılarla ve operasyonlarla durduracaklarını sanıyorlar. Biz halkız, baş eğmeyenleriz, zulüm zindanlarında onurunu ayakta tutanlarız; bu ülkede barışı ve özgürlüğü savunanlarız. Yeşil Sol Parti sadece kendi çıkarlarını savunan bir parti değil; Yeşil Sol Parti Edirne’den Hakkari’ye her yurttaşın hakkını hukukunu savunan bir partidir” dedi. İktidarın seçimlerde hile ve oy hırsızlığı yapmaya hazırlandığını belirten Çiçek, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler,” dedi.

Daha sonra sözü alan Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ise şunları söyledi:

Sancar: Biz seçim kampanyamızı halkımızla, AKP-MHP ise polis ve yargı marifetiyle yürütüyor

Gelên me yên bi rumet, hevalên hêja ez we hemûyan bi dil germî slav dikim hun bi xêr hatin. Ji bo vê coşa wez ez hezar caran ji we re slav dikim.

Sevgili halkımız hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz. Bu coşkunuz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız, hep var olacaksınız. Bu iktidar korku iktidarıdır. AKP-MHP ittifakı kaybedeceğini anladı, çoktan anladı. Onun için her türlü yolu deneyerek varlığını sürdürmek istiyor. Biz seçim kampanyamızı meydanlarda halkımızla yapıyoruz, sizlerin coşkusuyla yapıyoruz. AKP-MHP faşist ittifakı ise devletin imkanlarını, halkın parasını kullanıyor. Bu da yetmiyor polisi ve yargıyı devreye sokuyor, kumpaslar yapıyor.

AKP-MHP ittifakı darbecidir, kumpasçıdır; bizden korktukları için bize saldırıyorlar

AKP-MHP ittifakı darbecidir. AKP-MHP faşist bloku kumpasçıdır. Bakın bu sabah Diyarbakır merkezli bir operasyon başlattılar. Yüzden fazla arkadaşımızı gözaltına aldılar. Parti çalışanlarımızı, yöneticilerimizi, gazetecileri, özgür basın emekçilerini, sanatçıları gözaltına aldılar. Niye, çünkü bizden korkuyorlar. Korkuyorlar. Gözaltına alınanlar seçim kampanyasını yürüten arkadaşlarımız. Öyle etkili bir çalışma yürütüyorsunuz ki sizden korkuyor bu iktidar. Bir yandan İçişleri Bakanı bakanlık görevini yapıyor, öte yandan milletvekili adayı olmuş kumpasları ve operasyonları yönetiyor. Nasıl bir adaletsizlik, nasıl bir vicdansızlık, insan utanır! Bu kadar devlet imkanını adaletsiz bir yarışı yürütmek için kullanmaktan utanır ama bunlarda utanma yok. Neden yaptılar Diyarbakır merkezli bu operasyonu, çünkü kaybettiklerini görüyorlar. Niye bize karşı yapıyorlar, çünkü onlara kaybettirecek olan biziz. Biliyorlar ki Yeşil Sol Parti halkın desteğiyle bu iktidara kaybettirecek. Çok az kaldı. Şurada 19 gün kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a biz kaybettireceğiz, bunu biliyorlar. Milletvekilliği seçimlerinde de onlara kaybettireceğiz, bunu biliyorlar.

Bizi engellemeden kazanamayacaklarını biliyorlar ama bizi engellemek mümkün mü

Bakın dün AKP Diyarbakır İl Başkanı bir açıklama yapmış, diyor ki “Yeşil Sol Parti barajın altında kalırsa Diyarbakır’dan 10 milletvekili çıkarırız”. Evet, tabii ki güleceğiz buna. O kadar şaşkınlaşmışlar ki bu da amaçlarını ortaya koyuyor. Bizi engelleyebileceklerine inanıyorlar. Daha doğrusu sanki bizi engelleyebilecekmiş gibi çalışıyorlar. Bizi engellemeden, bizi yok etmeden kazanmalarının mümkün olmadığını biliyorlar ama bizi engellemek mümkün mü?

Sandığa ve seçmen iradesine yaptıkları darbeyi engelleyeceğiz

En çok siz gençlerle, kadınlarla kazanacağız. Baskılara boyun eğmedik, zulme karşı diz çökmedik, kumpaslara karşı yolumuzdan dönmedik. İşte bu kararlılık ve inanç AKP-MHP faşist blokunu korkutuyor. Korkuyorlar bizden. Korkmakta da haklılar. Sandığa ve seçmen iradesine, halkın iradesine darbe yapmaya yelteniyorlar ama bunu da engelleyeceğiz. Halkın gücüyle, sizlerin mücadelesiyle engelleyeceğiz. Korktukça panikliyorlar, panikledikçe hırçınlaşıyorlar, hırçınlaştıkça saldırganlaşıyorlar. Ama bu saldırganlığın onlara bir faydası olmayacak. Çünkü saldırdıkça kaybediyorlar. Biz güçleniyoruz, onlar yok oluyorlar.

Faşizme kaybettireceğiz, yeni yaşamı kuracağız

Bir şey daha var; AKP-MHP faşizmi biliyor ki biz onlara kaybettireceğiz ama onlara kaybettirmekle de kalmayacağız. Bu ülkede yeni bir yaşamın kurulmasının yolunu da biz açacağız. Biraz önce Cengiz yoldaşım da söyledi 99 Depremi’nde Yalova enkaz altında kalmıştı. Bu acıyı çok iyi biliyor Yalova halkı ve şimdi Hatay, Maraş, Antep, Adıyaman ve diğer illerimizdeki depremlerde de on binlerce insanımız can verdi, şehirler yıkıldı. Bu enkaz bu halkın üstüne çöktü. Sebep, bu sömürü rant düzenidir. Şehirleri sadece rant alanı olarak gören bu soyguncu yozlaşmış düzendir. Biz bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Bu düzeni değiştireceğiz. Burada 20 bin tersane işçisi var, başka alanlarda çalışan emekçiler de var. Hangi şartlarda yaşıyorlar biliyoruz. Sefalet şartlarında yaşamaya mahkum edilmiş on binlerce emekçimize söz veriyoruz; bu sömürü düzenini değiştireceğiz, emeğin hakkını bizler sağlayacağız. Emeğin değerini tanıyan, onurlu yaşamı kuran bir düzen yaratacağız. Bunu biz yapacağız, halk ile birlikte yapacağız, hep birlikte yapacağız.

Rehin yoldaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacak yolu açacağız

Siyasi rehine olarak tutulan bütün yoldaşlarımızı tabii ki özgürlüğüne kavuşturacağız. Bu iktidar gidecek, bu düzen değişecek. Bunu biz yapacağız ve 15 Mayıs’tan sona şu an cezaevlerinde rehin olarak tutulan bütün yoldaşlarımızı; Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Gültan Kışanak’ı, Sebahat Tuncel’i ve diğer yoldaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacak yolu açacağız. Onlarla birlikte sizlerin karşısına çıkacağız, el ele yeni yaşamı birlikte kuracağız.

Kürt sorununda demokratik çözüm bizimle gelecek

Yalova bir tarım kenti. Bu sömürücü, bu talancı AKP-MHP koalisyonu tarım alanlarını da imara açtı. Halkı yoksullaştırmak için, ekmeğimizi gasp etmek için, bunların rantını bir avuç yandaşa vermek için her yolu deniyorlar. Bunu da bitireceğiz, bu yolu da kapatacağız. Bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, eşitliği ve barışı biz getireceğiz. Kürt sorununda demokratik çözüm bizimle gelecek. Biz bu ülkede yaşayan bütün halkları eşit bir şekilde özgür bir vatanda birlikte yaşatacağız. Bütün halklar, bütün inançlar olarak bu ülkede eşit ve özgür bir biçimde bir arada yaşayacağız. Düşmanlık politikalarına, nefret politikalarına, kin politikalarına son vereceğiz. Demokrasi bizimle gelecek, barışı hep birlikte kuracağız. Barışı halkların ortak iradesiyle, bu ülkedeki bütün insanların ortak emeğiyle hep birlikte inşa edeceğiz. Vakit gelmiştir, bu iktidar gidecek. İktidarı biz göndereceğiz, Erdoğan gidecek ve bu ülkeye aydınlık geleceğin yolunu açacağız.

Yalova halkı barış, demokrasi ve özgürlük için Yeşil Sol’dan Meclis’e temsilci gönderecek

Şimdi Yalova halkından bir beklentimiz var. Hep birlikte eşit, özgür ve kardeşçe yaşamı temsil edecek Yeşil Sol Parti’den bir milletvekilini Meclis’e gönderin. Göndereceğiniz milletvekili sizlerin emeğinin, kardeşliğinin, özgürlüğünün ve eşitliğinin Meclis’teki sesi olacak. Bekliyoruz bunu sizden. Bu coşku ve inanç, bu ses ülkenin dört bir yanında duyuluyor, görülüyor. Yürüyoruz, yolumuz açıktır, mutlaka kazanacağız. Serkeftin riya me vekirî be. Bimînin di xêr û xweşiyê de.

25 Nisan 2023