Sancar: Demokratik Cumhuriyetin yolunu açmak için buradayız, değiştirmeye geliyoruz

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar'ın seçim bildirgemizin açıklandığı etkinlikte yaptığı konuşma:

Buradayız! Zulme boyun eğmedik, baskılara karşı diz çökmedik bu onlara dert oldu. Bu yolu böyle yürüdük, işte buradayız.

Evet, kumpaslarına, hilelerine karşı da yol inşa etmeyi öğrendik. Mücadele geleneğinin birikimini devraldık. Bu yolları açtık ve bu şekilde yürüyerek geldik, buradayız. Kürt sorununda demokratik çözüm için; savaş, ret ve inkar politikalarına karşı buradayız. Nefrete, kine, düşmanlaştırmaya karşı büyük barış için buradayız. Birlikte değiştireceğiz!

Ölümün yüceltilmesine karşı yaşamı savunmak için buradayız, birlikte değiştireceğiz. Bu faşist siyasal güç, hakikate el konulmasından ve yalanların yayılmasından besleniyor. Hakikati savunmak için buradayız, hakikat yolunda birlikte yürümek için buradayız, birlikte değiştireceğiz.

Bütün baskılara, bütün zulme karşı ezilenlerle, sömürülenlerle, dışlananlarla, bütün inançlarla birlikte buradayız; birlikte değiştireceğiz. Merkeziyetçi tahakküme karşı, yerel demokrasiyi kurmak için buradayız; eşit ve özgür yurttaşlığa dayalı Demokratik Cumhuriyetin yolunu açmak için buradayız, birlikte değiştireceğiz. Korkuya karşı cesareti büyütmek ve yaymak için buradayız. Konuşma korkusuna, kendi olma korkusuna karşı buradayız, korku duvarlarını hep birlikte değiştireceğiz. Diktatörlüğe karşı güçlü demokrasiyi inşa etmek için buradayız, birlikte değiştireceğiz.

Değiştirmeye geliyoruz

HDP’nin önüne binbir engel çıkarmaya çalıştılar, kumpaslar kurdular, her türlü baskı aygıtını kurmaya çalıştılar ama başaramadılar. Sözümüz vardı; halklarımızın gücünü yeni yüzyılda inşa merkezi haline getirmek için her türlü çabayı harcayacağız, bütün tedbirleri alacağız dedik, aldık! Yeşil Solun ağacı altında buluştuk, şimdi buradayız. Tüm ittifaklarımızla birlikte değiştirmeye geliyoruz. Doğayı sömüren, kadını köleleştiren, gençliği esir alan bu düzeni değiştirmek için buradayız. Geleceği hep birlikte eşit ve özgür Demokratik Cumhuriyet çatısı altında kurmak için buradayız, kararlıyız, gücümüz var, irademiz sağlam. Demokratik siyasetin her alanında, en başta parlamentoda çoğulcu bir temsiliyeti sağlamak için buluşuyoruz, kucaklaşıyoruz. El ele, omuz omuza yürüyoruz, mutlaka başaracağız. Yolumuz açık olsun. Serkeftin!

30 Mart 2023