Sancar: Toplumun her kesimine yönelen saldırıları örgütlü mücadele ile durduracağız

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, milletvekillerimiz ve yöneticilerimizle birlikte Şebnem Korur Fincancı’nın Çağlayan Adliyesindeki duruşmasına katıldı. Duruşma öncesi adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Sancar, şunları söyledi:

İktidar, hukuku dizayn etme ve siyaseti tasfiye aracı olarak kullanmayı sürdürüyor. Son 10 günde yaşadığımız örnekler bunu açıkça ortaya koyuyor. Zaten öncesini de tarihini de çok iyi biliyoruz. Dün Gezi kararı onandı, Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararın gerekçesi yayınlandı. Ondan önceki gün Deniz Poyraz Davasında asıl sorumluları gizleyen bir göstermelik mahkumiyet kararı verildi.

TTB’ye yönelik saldırılar 12 Eylül rejimine ve onun zihniyetine dayanıyor

Bütün bunların gösterdiği bir şey var. İktidar korkuyor, iktidar halktan korkuyor, örgütlü güçlerden korkuyor, birleşik demokratik mücadeleden korkuyor. TTB’ye yönelen bu saldırı da tesadüf değil, yeni değil. 12 Eylül’e kadar geri gidebiliriz. O günden bugüne kadar sürdürülen emek, demokrasi, özgürlük mücadelesinde çok özel bir yeri var TTB’nin. Şebnem Korur Fincancı Hocamızın da bu mücadeledeki yeri özel. Katkısı ve emeği herkes tarafından biliniyor. TTB, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dediği andan itibaren özel hedef haline gelmiştir. TTB’yi susturmak istiyorlar. Şimdi Merkez Konseyinin bütün üyelerine örgüt üyeliğinden dava açtılar. Bu oyunları sürdürecekler, öyle görünüyor. Seçim çalışmalarını da bu kötülük yöntemleriyle derinleştirmeye çalışacaklar ama karşılarında dayanışma içinde örgütlü ve güçlü bir mücadele görürlerse duracaklar. Ancak böyle bir mücadele ile durdurabiliriz.

Hep birlikte bu kötülük düzenini değiştireceğiz ve kazanacağız

Bunu yeni keşfetmiş değiliz. 350 yıl önce Spinoza söylemişti: “Despotlar, baskıyı ve korkuyu artırıyorlarsa halktan korktukları içindir.” Hele korkmayan bir halk varsa bu, despotların en büyük korkusudur. İşte biz de diyoruz ki; Şebnem Korur Fincancı dik duruşuyla korkmadığını gösteriyor. TTB Merkez Konseyi ve bütün sağlık emekçileri korkmadıklarını gösteriyorlar. Burada bulunan bütün kitle örgütleri ve bireyler korkmadıklarını gösteriyor. İşte bu da iktidarı çok korkutuyor. Korkmakta haklılar. Çünkü bu birleşik örgütlü mücadele karşısında kaybedecekler. Başka yolu yok. Bu kötülük düzenini hep birlikte değiştireceğiz, hep birlikte kazanacağız.

29 Aralık 2022