Sancar ve partililerimiz deprem bölgesindeydi

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile partilerin yöneticileri ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adaylarından oluşan heyetler, Hatay, Maraş, Adıyaman ve Malatya’da bayram nedeniyle depremzede yurttaşlarla bir araya geldi.

Hatay

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, SYKP Eş Genel Başkanı Yüce, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ile birlikte Samandağ Meydan mahallesinde bayramlaşma ve halk buluşması gerçekleştirdi. Samandağ Abdullah Cömert Parkı'nda yapılan halk buluşmasına katılan Sancar, ardından Yeşilköy'de deprem enkazının döküldüğü yerde basına kısa bir açıklama yaptı. Gülderen’de köylülerle buluşup kamulaştırma başta olmak üzere sorunlarını dinleyen Sancar, Serinyol’a geçerek burada Yeşil Sol Parti binası önünde kendisini bekleyen yurttaşlarla bir araya geldi. Sancar akşam saatlerinde ise Erzin’de düzenlenen halk buluşmasına katılarak burada toplanan kitleye hitap etti.

Malatya

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve parti yöneticileri, Ramazan Bayramı’nın ilk gününü Malatya’da depremzedelerle birlikte geçirdi. Depremde hayatını kaybedenler için önce Darende Engüzek Cemevi'nde taziye ziyaretleri yapıldı, şehir mezarlığı ziyaret edildi. Ziyaretlerden sonra Malatya Merkez ve Battalgazi ilçelerinde parti il ve ilçe örgütü ile seçim bürosu olarak kullanılan çadırlarda partililer ve halkla bayramlaşma gerçekleştirildi. Heyet, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ziyaretinden sonra ise Kemal Kurkut'un mezarını ve ailesini ziyaret etti.

Maraş

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, PM ve parti yöneticilerin katılımıyla; Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezinde 4 mahalledeki çadır kentler ziyaret edildi, yurttaşlarla bayramlaşıldı. Elbistan ilçesinde ise çadır kent ziyaretleri gerçekleştirildi, köylerde halk toplantıları yapıldı. Heyet, ayrıca Fidan Doğan’ın mezarını ziyaret etti. 

Adıyaman

Adıyaman’da Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Sırrı Süreyya Önder ve Ali Kenanoğlu ile HDP eski Milletvekili Behçet Yıldırım’ın aralarında bulunduğu partililer merkez, Kahta, Besni, Çelikhan ve Kömür’de ziyaretler gerçekleştirdi. Mezarlık ve taziye ziyaretleri yapan ve 40 lokmasına katılan partililer, çadır kentlerde kalan yurttaşlar ile bir araya geldi. Karapınar Mahallesi’nde ise kitlesel katılımla seçim bürosu açılışı yapıldı. 

21 Nisan 2023