Sandıklara sahip çıkmak, yaşam için verdiğimiz tüm emeklere sahip çıkmaktır

HAYIRın sesi, tüm baskı ve engellemelere rağmen kimsenin değerlerine saldırmadan siyasî faaliyet yürütmenin örneği oldu. HAYIRcıları doğrudan hedef alan siyasete karşı ne insani değerlerden ne de mücadelemizden taviz vermedik, geri adım atmadık.

Tek adama HAYIRımız tüm yaşamımız boyunca haksızlığa ve zulme itirazlarımızın sesi oldu. İnsanlar arasında cinsiyetçilikle, ırkçılıkla yaratılmaya çalışılan ayrıma karşı çok dilli, çok kültürlü, barış ve ortak yaşamda ısrarımız, mücadelemiz HAYIRlarımızla daha da güçlendi.

Ama referandum sürecinin en önemli sonucu yaratılan yılgınlığın ölü toprağının atılması oldu. Özellikle mücadele eden biz kadınlara dönük geliştirilen sistematik kadın düşmanı politikalar, referandum sürecinde de erkek ve devlet şiddeti, gözaltılar ve tutuklamalarla en üst düzeyde devam ettirildi. Fakat kadınlar olarak 8 Mart ve Newrozda bu korku iklimini özgürlüğün coşkusuyla yıktık. Politikanın rantçılık, kayırmacılık ve kişisel çıkarlar doğrultusunda baskı ve şiddet unsuru olarak kullanılmasına karşı, politikayı kendi sözümüze ve yaşamımıza sahip çıkmanın yolu olarak görüp dört bir yandan kadın özgürlükçü bir temelde geliştirdik.

Tekçilik ve seçeneksizliğe karşı bizim HAYIR’larımızın binlerce seçeneği var. Sonsuzluğun umudu, yaşamın ufku var.


Bizler yaşamın savunucuları, uzlaştırıcı değerlerin en ısrarlı taşıyıcıları olan kadınlar olarak, insanları yüz yüze gelemez hale getiren bu siyasete karşı uzun ve güçlü mücadelemizle tüm kazanımlarımıza sahip çıktık, şimdi de tüm hayatımızın HAYIRlarına ve sandıklarımıza sahip çıkıyoruz.

Sandıklara sahip çıkmak, yaşam için verdiğimiz tüm emeklere sahip çıkmaktır.
Hayır tüm kadınların ortak başarısı olacak! Yılmadığımızın, ısrarımızın ilanı olacak.
Özgürlüğümüz için sandıklarda buluşalım. Geleceğimize HAYIR’la sahip çıkalım.

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi
15 Nisan 2017