Mardin Milletvekilimiz Gülser Yıldırım, PM üyemiz Nazmi Kök ve Savur Belediyesi eş başkanlarımızın katılımı ile Savur İlçe Örgütü'müzün açılışı gerçekleşti. Açılış için saatler öncesinden Devlet Mahallesi'ndeki parti binasının önünde toplanan HDP'liler, çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekti.
Açılış öncesi yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP İlçe Örgütü Eş Başkanımız Selahattin Önder, HDP'nin Savur'da bütün etnik kimlik ve kültürleri bir arada toplayacak tek parti olacağını söyledi.
Milletvekilimiz Gülser Yıldırım ise konuşmasında, Kürt halkı için ne istiyorsak diğer bütün etnik kimlik ve kültürler için de aynı şeyi istediklerini vurguladı.
Bölgede yaşayan Arap, Süryani, Asurî halklara seslenen Yıldırım, yıllardır halkları birbirinden ayıran ve anadilini inkâr eden tek zihniyetlilere karşı herkesi HDP çatısı altında yer almaya davet etti. Yıldırım, HDP'nin tüm farklı kimliklerde ve kültürlerde yaşayan kardeş halkları için de barındıran bir parti olduğunu da vurguladı.
Yıldırım'ın konuşması sonrası parti binamızın açılışı yapıldı.
13.01.2015